Drijverwassers

Met de drijverwassers van Limex zijn brandschone drijvers, ook wel floaters of floats genoemd, gegarandeerd. Drijvers worden voornamelijk toegepast in de waterteelt en hydroponics. Het reinigingseffect van onze drijverwassers voldoet aan strenge hygiënevoorschriften, waardoor elke teelt cyclus begint met schoon uitgangsmateriaal. Verwijder eenvoudig plantenresten, substraat, wortelresten en algen. Onze drijverwassers helpen jou bij het verhogen van de kwaliteit van je gewassen en tillen je teelt naar een hoger niveau.

Grondig, duurzaam en eenvoudig drijvers wassen 

Ieder was vraagstuk is uniek. Wij kunnen onze drijverwassers zeer nauwkeurig afstellen op jouw reinigings behoeften. Denk bijvoorbeeld aan de ideale sproeidruk waarbij styropor drijvers niet beschadigen. Tevens verspillen we niet meer water, desinfectiemiddel en energie dan nodig is én maken bacteriën, schimmels en plantenresten geen schijn van kans. Goede hygiëne van drijvers in de waterteelt is van essentieel belang voor de gezondheid en kwaliteit van jouw producten. Een reinigingsbeurt met een Limex drijverwasser draagt bij aan een verkleinde kans op besmetting en bederf en daardoor aan een grotere output.

Pythium in algen in de waterteelt 

De schimmel ‘pythium’ kan onder andere in algen voorkomen. Als pythium in het teelt water overheerst, kan dit het zuurstof gehalte in het teelt water beïnvloeden, wat nadelig is voor het gewas. Grondige reiniging van drijvers of floaters, en eventueel desinfectie met waterstofperoxide, verkleint de kans op pythium aanzienlijk.  

Gebruik van chemie in floater wassers

Bij het toepassen van chemie in het reinigingsproces van drijvers, bestaat het risico dat er chemische residuen op de drijvers achterblijven. Alkalische reiniger (zeep) kan veel bijdragen aan de reiniging van de drijvers, echter zijn deze chemische residuen mogelijk schadelijk voor het teelt water. Om die reden wordt uitsluitend het desinfectiemiddel waterstof peroxide toegepast. De Limex wassers zijn dan ook speciaal geconfigureerd om waterstof peroxide automatisch te doseren. Zo bewaken onze wasmachines de kwaliteit en gezondheid van jouw gewassen.

Waarom een Limex drijverwasser?

 • Teeltplaten gegarandeerd vrij van plantenresten, substraat en algen;
 • Minder emissie en meer besparing dankzij accurate inzet van water, energie en desinfectiemiddel;
 • Specifieke sproeidruk en sproeibeeld om beschadiging van styropor te voorkomen;
 • Gezondere producten door minder bestrijdingsmiddelen;
 • Hergebruik van water dankzij een gesloten systeem – water wordt in de wasser gefilterd en gecirculeerd;
 • Flexibele opbouw van onze waslijnen dankzij modulair ontwerp;
 • Gegarandeerd zichtbaar en microbiologisch schone drijvers;
 • Robuust gebouwd, makkelijk in onderhoud en eenvoudig te reinigen;
 • Een wasmachine geïntegreerd in jouw productielijn of stand alone.

Vraag meer informatie aan

Aanvullende mogelijkheden bij onze drijverwassers

 • Waswater opwarmen door middel van elektrische verwarming, warmtewisselaar of stoominjectie;
 • Waterdruppels afblazen;
 • Huren van een machine – ideaal bij seizoensgebonden producten;
 • Aanvullende filtertechnieken;
 • Diverse desinfectiemethoden;
 • Diverse soorten drijvers zijn mogelijk, diverse afmetingen en materialen. Denk aan styropor, of hard plastic bijvoorbeeld.

Sinner Cirkel bij drijverwassers

Bij het reinigingsprincipe ‘Cirkel van Sinner’ worden vier variabelen in verschillende hoeveelheden toegepast: kracht, tijdsduur, temperatuur en chemie. Deze variabelen worden nauwkeurig afgestemd op de specifieke vervuiling. Een floater wasser installatie wordt geconfigureerd uit diverse wasprocessen, waarin telkens een andere combinatie van de ‘Sinner Circle’ wordt toegepast. Als alle variabelen in balans zijn, zorgt dat voor de meest diepgaande reiniging. Limex heeft als geen ander kennis van alle vier de variabelen van de ‘Sinner Circle’. Wij adviseren jou graag over hoe dit principe het beste ingezet kan worden voor jouw floater wasser vraagstuk.

Limex Hydroteelt projecten

Onze machines zijn wereldwijd in de hydroteelt actief en worden succesvol ingezet bij onder andere:

 • Dominiek de Craemer in Pittem, België, heeft drie platenwassers in gebruik;
 • Hydronov Inc., Mirabel Canada;
 • Plantlab installeerde twee float wassers;
 • BrightFarms installeert begin 2022 de zesde en zevende platenwasser;
 • Deayoung in Zuid Korea;
 • De Kruidenaer in Etten Leur, Nederland;
 • Tanimura & Antle in USA installeerde in 2021 de tweede wasser;
 • Third Coast Produce LLC USA.

Waarom een Limex drijverwasser?

Limex heeft bijna 40 jaar ervaring met de reiniging van herbruikbare verpakkingen voor de groenten- en plantensector. Wij zijn altijd mee blijven groeien met de markt, technologie en innovatieve oplossingen. Limex weet wat er speelt en kent jouw uitdagingen. Onze oplossing is daarom altijd afgestemd op jouw specifieke situatie. 

Limex ontwikkelt voortdurend

Door onze jarenlange proceskennis én door middel van labonderzoek, kunnen we aantonen wat de beste methode is om virussen zoals ToBRFV, CGMMV, TVX en de schimmel Fusarium te verwijderen uit oogstkratten en trays (Limex research 2017, 2020, 2021). 

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze drijverwassers?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze drijverwassers of andere wasmachines? Meer weten over deze onderzoeken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Wil je graag nog meer informatie over dit onderwerp? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogelijk ook interessant

Krattenwassers

Krattenwassers

Moeite om je groente en/of fruit gezond en ziektevrij te houden? Of bacteriën en schimmels in de standaard en multi-light champignonkratten tegengaan? Een krattenwasmachine van Limex is dé oplossing.

Bekijk machine

Traywassers

Traywassers

Met onze traywasmachine zorgen we ervoor dat plantenresten en grondresten volledig verdwijnen.

Bekijk machine

Emmerwassers

Emmerwassers

Bevorder de verkoop van jouw bloemen door optimale randvoorwaarden te creëren. Het resultaat? Bloemen met een optimale vaselife in een brandschone emmer.

Bekijk machine

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op

Dit zeggen tevreden klanten over ons

Limex emmerwasmachine bij Kurz Blumen in Korntal-Münchingen in Duitsland

“Limex heeft ons heel goed geadviseerd over de mogelijkheden voor het professioneel reinigen van bloemenemmers.  Gemaakte afspraken zijn nagekomen en hun service is uitstekend te noemen. De wasser is echt een investering die nu al zijn waarde heeft bewezen in ons bedrijf.”

Automatisering in de tuinbouw: een duurzame en efficiënte traywasser voor Iribov

Michiel van Bennekom: “Limex doet wat ze zeggen en zegt wat ze doen. We zijn uiteindelijk zeer tevreden met het geleverde product, waarmee we goed kunnen werken.”

Limex bakken- en traywasser bij Jungpflanzen Gernert

“De trays worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd met Menno Florades schuim. Het wasresultaat was al snel te zien aan de betere wortelkwaliteit.” – Achim Gernert, eigenaar Gernert Jungpflanzen

Twee krattenwasserlijnen bij RedStar: schitterende was- en droogresultaten

Peter van Geest, Coördinator TD bij RedStar: “Tegen de tijd dat de kratten gestapeld zijn, zijn ze droog. Voor ons is dat al een hele grote vooruitgang. De oplossingen die door Limex gevonden zijn, daar zijn we dus echt heel blij mee.”

Wasser voor aardbeien substraatbakken voor Jarðarberjaland in Ijsland

Steinar Jensen: “We streven naar een optimale hygiëne, zonder chemische producten. Alles werkt precies zoals Limex zei dat het zou werken.”

Twee familiebedrijven bedrijven bundelen hun krachten: VHM en Limex werken samen aan de realisatie van een boxenwaslijn voor kuubskisten

Rik, VHM: “Met deze samenwerking komen die verschillende markten samen. Wij tillen dankzij de expertise van Limex de hygiëne van onze lijnen naar een hoger niveau, en Limex heeft nu toegang tot automatisering.”

5 Traywassers in 4 jaar bij Svenska Skogsplantor

“Onze samenwerking met Limex is erg goed verlopen. Een leverancier waarmee we graag samen blijven werken en die we aanbevelen als goede partner.” – Niclas Noord

Intensieve en duurzame krattenwasser voor Wijnen Square Crops

“Met deze wasser weten we zeker dat de kratten die uit de machine komen schoon en vrij van virussen en andere ziektes zijn, ze kunnen zonder risico gebruikt worden in onze processen.” – Koen Saris

Karren- en traywassers Ontario Plants Propagation

“Ik ben écht groos dat wij zulke grote, intensieve karren- en traywassers krijgen” – Pieter van Dijk

Volautomatische waslijn voor Royal De Ree Holland

“Uiteindelijk hebben wij een systeem dat de gaasbakken veel schoner wast dan de oude installatie en is de bediening van 3 personen naar 1 persoon teruggebracht.” – Joost van den Berg

Reichenspurner Hof in Tüßling beperkt verspreiding van virussen en schimmels met de nieuwe Limex krattenwasser

Directeur dhr. Stefan Smole: “Met deze compacte machine kunnen we erg efficiënt onze kisten wassen en desinfecteren en we besparen reinigingsmiddel, water en energie”

Limex krattenwassers bij Wesselman Flowers

“In de teelt zien we cyclus na cyclus de tulpen gelijkmatig opkomen. Extra toegevoegde waarde is dat de machine TVX virus kan verwijderen. Ik kan elke tulpen kweker een Limex wasser aanbevelen.” – Joost Wesselman

Limex emmerwasser bij Veiling Holambra Brazilië

“Limex heeft met de levering van de emmerwasser volledig aan al onze verwachtingen voldaan. Limex heeft in Brazilië een tevreden klant!” – André van Kruijssen

Limex tray- en drijverwasmachine verlaagt waterverbruik en verbetert teelthygiëne bij De Kruidenaer in Etten-Leur

Christ Monden: “Nadat ik Joep Janssen een rondleiding had gegeven in de kas en mijn wensen had gedeeld, had Joep meteen een beeld van de toepassingsmogelijkheden. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de plaatsing van de wasinstallatie waardoor wij veel water besparen.”

Matman Australië: Limex wasmachines op voorraad, supersnelle levering en professionele service.

“Ik gebruik uitsluitend machines van Limex vanwege de bewezen en degelijke kwaliteit.” zegt Rob van Geneijgen

Maak kennis met onze duurzame partner: PlantLab

“We zijn heel enthousiast over het wasresultaat van de Limex-machine. We delen onze plannen en werkmethode graag met een bedrijf als Limex, omdat ze net als wij duurzaamheid voorop hebben staan, en we kijken uit naar een mooie en succesvolle samenwerking in de toekomst!” – Hans van Scheijndel

Duits familiebedrijf maakt switch van tomatenteelt naar sla op water met hulp van Limex drijverwasmachine

“Het is prettig dat de lijnen kort zijn,” vertelt Dhr. Leo Berghs Trienekens. “Je kan gewoon binnenlopen in de fabriek.” Hij heeft uitgebreid de drijverwasmachines kunnen bekijken en testen. “Dat vergroot het vertrouwen voor de aankoop. En zolang je de machine goed schoonhoudt, is er eigenlijk geen onderhoud nodig. We waarderen de professionele en persoonlijke aanpak van Limex”.

Karrenwasser Limex draagt bij aan hygiëne WPK Vegetable Plants

“Met deze investering zijn we beter in staat om mogelijke bedreigingen van buitenaf ook echt buiten de deur te houden”, aldus Erik van der Arend – algemeen directeur bij WPK Vegetable Plants.

Spargelmesser Firmenich plaatste al 120 kistenwasmachines van Limex in Duitsland

Bedrijfsleider Jürgen Firmenich: “Als alle leveranciers zo zouden presteren als Limex, heb ik veel minder zorgen: de communicatie is goed, en als er toch een keer een probleem is, wordt dat snel opgelost.”

LCS / Royal FloraHolland Emmerwassers

“De Limex-wasmachines zijn voor LCS een onmisbare component voor een succesvolle dienstverlening!” – Jan van Hoef

Verbeterde teelt hygiëne dankzij Limex tray wasmachine voor ImHofBio

Na verschillende machines te hebben getest, hebben we voor Limex gekozen. Ze gaven ons deskundig en gedegen advies tijdens het aankooptraject. Zo konden we de nieuwe machine aan onze behoeften aanpassen. Inmiddels hebben we de ervaring dat ze ook goede aftersales-service en -advies bieden. – Hansjürg Imhof

Limex krattenwasser bij Boer Erik

“Bij andere fruittelers heb ik machines van Limex zien staan, zelfs een die al 25 jaar in gebruik is en nog steeds werkt. Op het moment dat ik investeer, vind ik het belangrijk om in kwalitatieve en goedwerkende producten te investeren die ik jarenlang kan blijven gebruiken” – Boer Erik

Limex ontwikkelt proces voor hygiënische reiniging van zaai trays

“Limex ontwikkelt voortdurend en voldoet zo aan onze steeds strengere eisen. We kunnen Limex met een gerust geweten aanbevelen.”- Oliver Schneider

Duurzame boxenwasser Scherpenhuizen

Limex leverde voor distributiecentrum Scherpenhuizen een boxenwasser, type KKW6000NS voor het duurzaam wassen van boxen waarbij het water verwarmd wordt door hoogwaardige restwarmte uit de koeling.

Hishtil en Limex kondigen uitgebreide samenwerking aan

“Dankzij deze productieve samenwerking tussen Limex en Hishtil kunnen beide bedrijven hun klanten de beste reinigingsoplossing en gezond opkweekmateriaal bieden, zodat ze hun gewaskwaliteit en opbrengsten kunnen maximaliseren.” – Amit Dagan

Uitbreiding bij Box Cleaning Service: nieuwe locatie én nieuwe krattenwasser

Luc Vrenken: “We werken al jaren tot volle tevredenheid samen. Ik heb veel wassers in de praktijk zien draaien, maar door de robuuste bouwwijze van Limex blinken ze echt uit.”

Silver – onze krattenwasser partner in Chili

“Wij werken met veel plezier samen met Limex, waar alle kennis in huis is betreffende de uitdagingen op het gebied van hygiëne en waterschaarste waar wij in Chili en sommige andere regio’s mee te maken hebben.” – Martin Campos

Limex traywasser bij Bergvik Skog Plantor

“De traywasmachine werkt geweldig en dat heeft de totale productie op de kwekerij een enorme boost gegeven. Ik kan elke bosplantproducent de Limex-traywasmachine aanraden.” – Ronny Anngren

Limex krattenwasser bij Banken Champignons

“De Limex krattenwasser voldoet aan onze hygiëne-eis (microbiologische reinheid) en heeft een droogresultaat van minder dan vier gram per kratje. Zo kunnen 5600 kratjes per uur schoon afgeleverd worden, waardoor onze levercapaciteit optimaal blijft.” – Jurgen Banken