Twee krattenwasserlijnen bij RedStar: schitterende was- en droogresultaten

Peter van Geest, Coördinator TD bij RedStar: “Wat we tot nu toe zien is dat de kratten nagenoeg droog uit de machine komen. Tegen de tijd dat de kratten gestapeld zijn, zijn ze droog. Voor ons is dat al een hele grote vooruitgang. De oplossingen die door Limex gevonden zijn, daar zijn we dus echt heel blij mee.”

Verspreid over een oppervlakte van 66 hectare kas door heel Nederland, 23 in Engeland en 57 in Marokko, teelt familiebedrijf RedStar smaaktomaten op een natuur- en milieuvriendelijke manier. De volledige tomatenoogst wordt vervolgens naar verpakkings- en distributiecentrum aan de Poortcamp in De Lier gebracht. Hier worden de tomaten gesorteerd en verwerkt in de eindverpakking van de klant, waarna ze naar de schappen van  supermarkten verspreid over heel Europa worden gebracht.

Het belang van grondige hygiëne

Goede hygiëne in het verpakkings- en distributieproces is van onschatbare waarde bij RedStar. Dit geldt niet alleen voor de voedselveiligheid, maar ook voor het voorkomen van de verspreiding van het tomatenvirus, ook bekend als het ToBRFV-virus. Dit besmettelijke virus tast de tomaten aan en kan ervoor zorgen dat tomatenplanten afsterven. Peter benadrukt: “Een virus dat je absoluut niet in je tuin (kas) wilt hebben en dus ook zeker niet wilt verspreiden.”

Brandschone én kurkdroge kratten

Om de kans op besmetting te minimaliseren, heeft Limex twee enkelspoors krattenwasmachines geleverd die grondig spoelen en drogen. Zowel inkomende als uitgaande kratten worden grondig gereinigd. Limex heeft de wasser in het logistieke proces aangesloten op de bestaande handling en daarmee de klant ontzorgd.

 De machines bestaan uit een hoofdwas, inweekzone, een tweede hoofdwas en tenslotte een naspoelsectie. Door implementatie van de Sinner Cirkel methode, zorgen we ervoor dat virussen en bacteriën zoals ToBRFV en listeria geen schijn van kans maken. 

Wanneer de kratten schoon zijn, gaan ze door naar de laatste stap: het droogproces waar de kratten worden afgeblazen en droog opgestapeld kunnen worden. De totale capaciteit van de Limex krattenwasinstallatie is maar liefst 2200 kratten per uur.

Prettige samenwerking

Het drogen van de kratten was een belangrijke wens van RedStar in de strijd tegen het hardnekkige tomatenvirus. Peter benadrukt: “We hebben de samenwerking met Limex als zeer prettig ervaren.” Met de schitterende was- en droogresultaten van de enkelspoors krattenwassers zijn ze bij RedStar op de goede weg om hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen en het tomatenvirus effectief te bestrijden.

Mogelijk ook interessant

Spargelmesser Firmenich plaatste al 120 kistenwasmachines van Limex in Duitsland

Spargelmesser Firmenich plaatste al 120 kistenwasmachines van Limex in Duitsland

Bedrijfsleider Jürgen Firmenich: “Als alle leveranciers zo zouden presteren als Limex, heb ik veel minder zorgen: de communicatie is goed, en als er toch een keer een probleem is, wordt dat snel opgelost.”

Bekijk case

Uitbreiding bij Box Cleaning Service: nieuwe locatie én nieuwe krattenwasser

Uitbreiding bij Box Cleaning Service: nieuwe locatie én nieuwe krattenwasser

Luc Vrenken: “We werken al jaren tot volle tevredenheid samen. Ik heb veel wassers in de praktijk zien draaien, maar door de robuuste bouwwijze van Limex blinken ze echt uit.”

Bekijk case

Verbeterde teelt hygiëne dankzij Limex tray wasmachine voor ImHofBio

Verbeterde teelt hygiëne dankzij Limex tray wasmachine voor ImHofBio

Na verschillende machines te hebben getest, hebben we voor Limex gekozen. Ze gaven ons deskundig en gedegen advies tijdens het aankooptraject. Zo konden we de nieuwe machine aan onze behoeften aanpassen. Inmiddels hebben we de ervaring dat ze ook goede aftersales-service en -advies bieden. – Hansjürg Imhof

Bekijk case

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op