Uitbreiding bij Box Cleaning Service: nieuwe locatie én nieuwe krattenwasser

Onlangs vierde Box Cleaning Service het 12,5-jarig bestaan met mooi nieuws. Het in Baarlo gevestigde bedrijf, dat reinigingsdiensten biedt voor diverse branches, kondigde een uitbreiding aan. Die uitbreiding was meteen aanleiding om een nieuwe tunnelwasser te bestellen. Limex is trots dat dit inmiddels alweer de vijfde Limex-wasmachine is die BCS in gebruik neemt.

Ontzorgen door het hele reinigingsproces over te nemen

BCS maakt productdragers zoals kratten, boxen en trays, van groot tot klein schoon, voor klanten in de foodsector, medische sector en agrarische sector. Daarbij is het doel om klanten volledig te ontzorgen: kratten, pallets of boxen worden opgehaald, en na het was- en droogproces weer bij de klant teruggebracht.

Trots op ISO-standaard voor voedingsmiddelen

BCS heeft hygiëne hoog in het vaandel staan. Een mooie bevestiging van dit streven naar kwaliteit is de ISO-22000 standaard voor voedingsmiddelen, iets waar het bedrijf terecht trots op is. Krattenwassers vormen een van de belangrijke schakels in het voldoen aan deze norm, dankzij het unieke wasproces.

Vier parameters leiden tot best mogelijk wasresultaat en verwijderen ToBRFV en Fusarium.

De nieuwe krattenwasmachine, een tunnelwasser die op twee sporen kratten parallel kan wassen en is voorzien van zelfreinigende trommelfilters. De machine kan het door Limex aangetoonde wasproces toepassen om ToBRFV en Fusarium te verwijderen. Dit wasproces bestaat uit vier parameters die zorgen voor een optimaal resultaat: temperatuur, reinigingsmiddel, mechanische kracht (sproeien onder druk) en tijdsduur (hoelang de voorgaande parameters worden toegepast).

Krattenwasmachine is laag in onderhoud en eenvoudig om te stellen

Omdat BCS geen eigen kratten en pallets heeft maar voor derden wast, is het een groot pluspunt dat de machines kunnen worden versteld in lengte, breedte en hoogte. Ook  BCS, Luc Vrenken, is enthousiast over de samenwerking met Limex: “We werken al jaren tot volle tevredenheid samen. Ik heb veel wassers in de praktijk zien draaien, maar door de robuuste bouwwijze van Limex blinken ze echt uit.”

Mogelijk ook interessant

Intensieve en duurzame krattenwasser voor Wijnen Square Crops

Intensieve en duurzame krattenwasser voor Wijnen Square Crops

“Met deze wasser weten we zeker dat de kratten die uit de machine komen schoon en vrij van virussen en andere ziektes zijn, ze kunnen zonder risico gebruikt worden in onze processen.” – Koen Saris

Bekijk case

Limex krattenwassers bij Wesselman Flowers

Limex krattenwassers bij Wesselman Flowers

“In de teelt zien we cyclus na cyclus de tulpen gelijkmatig opkomen. Extra toegevoegde waarde is dat de machine TVX virus kan verwijderen. Ik kan elke tulpen kweker een Limex wasser aanbevelen.” – Joost Wesselman

Bekijk case

Silver – onze krattenwasser partner in Chili

Silver – onze krattenwasser partner in Chili

“Wij werken met veel plezier samen met Limex, waar alle kennis in huis is betreffende de uitdagingen op het gebied van hygiëne en waterschaarste waar wij in Chili en sommige andere regio’s mee te maken hebben.” – Martin Campos

Bekijk case

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op