Silver – onze krattenwasser partner in Chili

Een stukje geschiedenis

Silver, een Chileense handelsonderneming, importeert Europese verpakkingsapparatuur en -materialen voor de fruitteeltsector. Elk jaar worden er in Chili tonnen fruit geproduceerd en geëxporteerd naar onder andere Europa, de VS, het Midden-Oosten en Azië. Dit maakt Chili een van de grootste fruitexporterende landen ter wereld.

Meer dan 25 jaar geleden bestelde Silver een aantal krattenwassers van Jan Janssen, de oprichter van Limex. Een van deze krattenwassers werd verkocht aan het bedrijf Unifrutti in Turkije en de andere is al jaren volledig operationeel in Chili en wordt gebruikt voor de verhuur. 

Een aantal jaar geleden hebben de VS en Europa hun wetgeving op het gebied van hygiëne in de voedingsmiddelenindustrie aangescherpt. Voor Chili vertegenwoordigen deze markten meer dan 50% van hun exportcijfer.  Om die reden moesten ook de professionele Chileense producenten conform deze nieuwe hygiënevereisten gaan werken.

In 2017 werd de lange relatie nieuw leven ingeblazen toen handelsonderneming Silver meerdere krattenwassers naar Chili transporteerde. Het bedrijf, dat zich tot dat moment voornamelijk bezighield met het importeren van machines en materialen voor het verpakken van fruit, zag mogelijkheden naar aanleiding van een hogere vraag naar krattenwassers en besloot meer krattenwassers toe te voegen aan hun productportfolio. Een van de medewerkers van Silver, een jongeman genaamd Martin Campos, toen net afgestudeerd als engineer aan de universiteit, had interesse in het concept en trok het project naar zich toe.

Lokale Limex-expert in Chili

Martin Campos, nu Commercial Manager bij Silver, nam contact op met Limex om de mogelijkheden van een partnerschap te bespreken. Kort daarna werd de eerste container geladen met drie krattenwassers van het type T1500E en naar Chili getransporteerd. Deze machine is populair vanwege het compacte ontwerp waarin toch alle processen kunnen worden uitgevoerd. Limex nodigde Martin uit voor een bezoek om de verschillende krattenwassers en mogelijke instellingen te bekijken. Tijdens zijn bezoek aan Nederland sloot hij aan bij het technische team van Limex voor training en uitleg.

Terug in Chili zorgt Martin er nu voor dat de Limex-machines via lease- en koopovereenkomsten bij hun klanten terechtkomen. Dankzij de training en de intensieve samenwerking tussen de partners kan Silver de machines lokaal installeren, uitgebreid testen en de perfecte instellingen bepalen die zijn afgestemd op de behoeften van de klant. Dankzij de sterke relatie tussen Silver en Limex kan de Chileense handelsonderneming ook reserveonderdelen voor de machines leveren en het complete onderhoud voor de klanten verzorgen. Vandaag de dag zijn er meer dan een half dozijn krattenwassers van Limex operationeel in Chili en er zullen er nog veel volgen!

Hoe ervaart Silver de samenwerking met Limex en de krattenwassers?

De samenwerking tussen Limex en Silver heeft in de afgelopen jaren nieuwe hoogten bereikt. Dit heeft gedeeltelijk te maken met het uitbreiden van de doelen en het aangaan van uitdagingen buiten de fruitteeltsector. In 2020 is bijvoorbeeld een nieuw project van start gegaan met een van de grootste productielocaties voor bakkerijproducten in Chili, die onder andere het brood levert aan McDonald’s.

Ook was er een groei te zien in de verhuuractiviteiten en werden er in de regio meer producten aan het verhuuraanbod toegevoegd. Silver verzorgt de wasactiviteiten voor grote producenten van kersen en tafeldruiven, zoals Dole en Unifrutti, en geniet een steeds grotere bekendheid in de sector door de intensieve marketingactiviteiten en aanbevelingen van tevreden klanten.

Wij werken met veel plezier samen met Limex, waar alle kennis in huis is betreffende de uitdagingen op het gebied van hygiëne en waterschaarste waar wij in Chili en sommige andere regio’s mee te maken hebben. Daarnaast zijn ze altijd bezig met het verbeteren van hun technologieën en bieden ze hun klanten oplossingen op maat die gericht zijn op een duurzame toekomst.” – Martin Campos.

 

Ook geïnteresseerd in onze machines?

Bekijk onze machines >

Mogelijk ook interessant

Krattenwassers

Krattenwassers

Moeite om je groente en/of fruit gezond en ziektevrij te houden? Of bacteriën en schimmels in de standaard en multi-light champignonkratten tegengaan? Een krattenwasmachine van Limex is dé oplossing.

Bekijk machine

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op