Spargelmesser Firmenich plaatste al 120 kistenwasmachines van Limex in Duitsland

Asperges kennen we als het witte goud, en ook in Duitsland zijn ze er dol op. Meer dan tweeduizend telers hebben op ruim 21.000 hectare witte en groene asperges staan bij onze oosterburen. Vaak combineren ze dat met de teelt van zachtfruit zoals bessen, aardbeien en frambozen. Het seizoen van zachtfruit ligt verschoven ten opzichte van asperges, terwijl de afzet grotendeels via dezelfde kanalen verloopt. Daarom zie je bij veel telers deze producten gecombineerd.

Een enorme markt dus, en al die telers moeten ook worden voorzien van materiaal waarmee ze aan de slag kunnen. Spargelmesser Firmenich levert sinds jaar en dag allerhande benodigdheden voor de teelt van asperges en bessen in het hele Duitstalige gebied. Denk buiten Duitsland ook aan Oostenrijk, Zwitserland en delen van België en Frankrijk.

Elk jaar een half dozijn kistenwasmachines

Steevast in het assortiment bij Firmenich zitten de kistenwasmachines van Limex. Elk jaar bestelt het bedrijf er een stuk of zes, die klaar moeten staan voor de start van het aspergeseizoen, zodat ze uit voorraad geleverd kunnen worden. Op deze manier belevert Firmenich zijn klanten in slechts 1 dag; dat is, zeker de laatste 2 jaar, erg uitzonderlijk en wordt door gebruikers heel erg gewaardeerd. 

Inmiddels plaatste Firmenich nu al zo’n 120 Limex-kistenwasmachines in Duitsland. Dat begon met het Teco-model, later kwam er ook het type T1500E bij. De T1500e is een machine met uitgebreidere mogelijkheden en opties, de Teco is het instapmodel dat op economische wijze gebruikt kan worden.

En elk jaar gaan de wasmachines ook mee naar Karlsruhe, waar ze een plekje hebben in de Firmenich-stand op de expoSE.

Hygiëne in de aspergebranche

Ook in de aspergebranche zien we dat teelthygiëne en voedselveiligheid een steeds belangrijkere rol speelt. Ook al zijn in de aspergeteelt geen virussen bekend zoals in de komkommer (CGMMV) of tomaten (ToBRFV) branche, hygiëne is toch belangrijk. Door alle stappen in de teelt en verwerking van asperges uit te voeren met brandschone materialen blijft de asperge schoon en fris en blijft kwaliteit hoger en de shelf-life langer. Indien gewenst worden de kistenwasmachines uitgevoerd met een doseerpomp voor zeep of desinfectiemiddel.    

Schone oogstkisten of transportkisten zijn ook erg belangrijk in de teelt van zachtfruit. Zachtfruit is erg kwetsbaar waardoor ze gevoeliger zijn voor bederf. 

Geen twijfel over keuze voor degelijke kistenwasmachines

Bedrijfsleider Jürgen Firmenich omschrijft de wasmachines van Limex als degelijk: “Er zijn zelden servicevraagstukken, ze draaien gewoon altijd goed. Twijfelde ik in het begin nog over de aanschaf van dure machines, nu is alle twijfel weg, want ze werken gewoon goed. Als alle leveranciers zo zouden presteren als Limex, heb ik veel minder zorgen: de communicatie is goed, en als er toch een keer een probleem is, wordt dat snel opgelost.”

Jürgen ziet ook dat er veel interesse vanuit telers is in de wasmachines, dankzij de hoge restwaarde. “De machines zijn makkelijk door te verkopen, dat verlaagt voor gebruikers ook weer de drempel om ze aan te schaffen,” besluit hij.

Mogelijk ook interessant

Krattenwassers

Krattenwassers

Moeite om je groente en/of fruit gezond en ziektevrij te houden? Of bacteriën en schimmels in de standaard en multi-light champignonkratten tegengaan? Een krattenwasmachine van Limex is dé oplossing.

Bekijk machine

Uitbreiding bij Box Cleaning Service: nieuwe locatie én nieuwe krattenwasser

Uitbreiding bij Box Cleaning Service: nieuwe locatie én nieuwe krattenwasser

Luc Vrenken: “We werken al jaren tot volle tevredenheid samen. Ik heb veel wassers in de praktijk zien draaien, maar door de robuuste bouwwijze van Limex blinken ze echt uit.”

Bekijk case

Duits familiebedrijf maakt switch van tomatenteelt naar sla op water met hulp van Limex drijverwasmachine

Duits familiebedrijf maakt switch van tomatenteelt naar sla op water met hulp van Limex drijverwasmachine

“Het is prettig dat de lijnen kort zijn,” vertelt Dhr. Leo Berghs Trienekens. “Je kan gewoon binnenlopen in de fabriek.” Hij heeft uitgebreid de drijverwasmachines kunnen bekijken en testen. “Dat vergroot het vertrouwen voor de aankoop. En zolang je de machine goed schoonhoudt, is er eigenlijk geen onderhoud nodig. We waarderen de professionele en persoonlijke aanpak van Limex”.

Bekijk case

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op