Limex traywasser bij Bergvik Skog Plantor

Limex installeerde een traywasser voor zaailingen van dennenbomen bij Bergvik Skog Plantor bij Nässja Plantskola (Zweden), samen met hun wederverkoper, Aquadrip. In het voorjaar van 2017 is het project gestart. 600 trays worden elk uur gewassen, 24/7. De traywasser is gebouwd in lijn met andere apparatuur.

Introductie

Bergvik Skog Plantor AB is een van de vijf grootste bosplantproducenten in Zweden.

Op Nässja Plantskola, een van de drie kwekerijen van Bergvik Skog Plantor AB, worden jaarlijks rond de 18 miljoen bosplanten geteeld. Ongeveer 90% van deze planten wordt mechanisch behandeld met een mengsel van lijm en zand als bescherming tegen de dennenkever.

Door deze mechanische behandeling ontstond het probleem dat de zaaitrays niet meer goed schoon konden worden gemaakt, om ze opnieuw te kunnen gebruiken.

Werkwijze en behaalde resultaten met de traywasser

In 2017 kocht Nässja Plantskola een traywasmachine van Limex Machine Exploitatie voor het wassen van onze trays die vervuild zijn door de mechanische beschermingsbehandeling.

Maar met de nieuwe traywasmachine van Limex Machine Exploitatie zijn die problemen opgelost, omdat de Limex-wasmachine al het zand en alle lijm van de trays krijgt, waardoor ze weer helemaal schoon zijn. We gebruiken de Limex-traywasmachine met voorwas (hogedruk) en hoofdwas (heet water).

Hoe heeft Nässja Plantskola de samenwerking en de traywasser ervaren?

De traywasmachine werkt geweldig en dat heeft de totale productie op de kwekerij een enorme boost gegeven. De zaaitrays worden helemaal schoon, waardoor ze steeds weer opnieuw probleemloos kunnen worden ingezet voor de productie. Ik kan elke bosplantproducent de Limex-traywasmachine aanraden.

Geschreven door: Ronny Anngren, Nursery Manager, Nässja plantskola/Bergvik Skog Plantor AB Zweden. Datum 29-1-2018

 

Ook geïnteresseerd in onze machines?

Bekijk onze machines >

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op