Reichenspurner Hof in Tüßling beperkt verspreiding van virussen en schimmels met de nieuwe Limex krattenwasser

Op een plek waar vroeger diverse soorten fruit, groenten en kruiden werden verbouwd voor de kasteelheren van het Duitse kasteel Tüßling, staan nu de kassen van Reichenspurner Hof. Daar worden aardbeien, tomaten, en paprika’s geteeld met de modernste technieken.

De aardbeien worden geteeld in substraatbakken, en de groenten gaan na de oogst in kunststof kratten. Die substraatbakken en kratten moeten regelmatig gewassen en gedesinfecteerd worden, en ook dat gaat, net als de teelt, met de modernste technieken.

De firma Reichenspurner Hof was daarvoor op zoek naar een machine om 300 bakken per uur te wassen. Om die klus te klaren, kwam het teeltbedrijf bij Limex uit. Sales engineer Bart Bovee besprak samen met de klant de wensen, wat al snel leidde tot een keuze voor de T1500E krattenwasmachine.

Wasmachine geschikt voor diverse kratten en bakken

De T1500E van Limex is voorzien van een snel verstellings-systeem die zorgt dat de machine binnen enkele seconde ingesteld kan worden voor kratten met verschillende hoogtes. De machine is geschikt voor de kunststof kratten met afmetingen 400 x 600 mm voor tomaten, komkommers en paprika, en voor de 1 meter lange substraatbakken voor aardbeien. Ook bevat de machine een doseerpomp voor het toevoegen van een niet schuimend, reinigingsmiddel, ter bevordering van de hygiëne. Het wasproces voldoet, aan bewezen laboratorium onderzoek, om CGMMV en ToBRFV te verwijderen en ook schimmels zoals Fusarium en Phytophthora.  

Persoonlijke begeleiding leidt tot optimaal gebruik van de kratten wasser 

Na installatie van de machine bracht Bart nog een bezoek aan Reichenspurner Hof voor een laatste controle en om uitgebreide instructies te geven. Inmiddels draait de machine naar volle tevredenheid.

Dat beaamt ook dhr. Stefan Smole, directeur bij Reichenspurner Hof: “Met deze compacte machine kunnen we erg efficiënt onze kisten wassen en desinfecteren. Nadat de doseerpomp goed is ingesteld door Bart zorgt deze ervoor dat we nooit overdoseren en dus water, energie en middel besparen.”

Mogelijk ook interessant

Spargelmesser Firmenich plaatste al 120 kistenwasmachines van Limex in Duitsland

Spargelmesser Firmenich plaatste al 120 kistenwasmachines van Limex in Duitsland

Bedrijfsleider Jürgen Firmenich: “Als alle leveranciers zo zouden presteren als Limex, heb ik veel minder zorgen: de communicatie is goed, en als er toch een keer een probleem is, wordt dat snel opgelost.”

Bekijk case

Limex bakken- en traywasser bij Jungpflanzen Gernert

Limex bakken- en traywasser bij Jungpflanzen Gernert

“De trays worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd met Menno Florades schuim. Het wasresultaat was al snel te zien aan de betere wortelkwaliteit.” – Achim Gernert, eigenaar Gernert Jungpflanzen

Bekijk case

Duits familiebedrijf maakt switch van tomatenteelt naar sla op water met hulp van Limex drijverwasmachine

Duits familiebedrijf maakt switch van tomatenteelt naar sla op water met hulp van Limex drijverwasmachine

“Het is prettig dat de lijnen kort zijn,” vertelt Dhr. Leo Berghs Trienekens. “Je kan gewoon binnenlopen in de fabriek.” Hij heeft uitgebreid de drijverwasmachines kunnen bekijken en testen. “Dat vergroot het vertrouwen voor de aankoop. En zolang je de machine goed schoonhoudt, is er eigenlijk geen onderhoud nodig. We waarderen de professionele en persoonlijke aanpak van Limex”.

Bekijk case

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op