Automatisering in de tuinbouw: een duurzame en efficiënte traywasser voor Iribov

 


Iribov, een vooraanstaand tuinbouwbedrijf, is gespecialiseerd in het produceren van uitgangsmateriaal voor de nationale en internationale land- en tuinbouw door middel van weefselkweek. Michiel van Bennekom, verantwoordelijk voor business development binnen Iribov, geeft inzicht in de beweegredenen achter de automatiseringsinspanningen van het bedrijf. “Weefselkweek is een arbeidsintensief proces,” zegt Michiel. “Hygiëne is van groot belang voor ons, en daarom hebben we enkele jaren geleden besloten om te automatiseren. Wij hebben in Limex een goede partner gevonden.”

Duurzaamheid en hergebruik

Een van de belangrijkste overwegingen bij Iribov is duurzaamheid. Michiel legt uit: “De plastics die wij daarin gebruiken zijn een dure grondstof en bij de mogelijkheid om te wassen doet ook de mogelijkheid om ze te hergebruiken zich voor. En dat maakt het passend in onze bedrijfsfilosofie.”

Efficiëntie in de kas

Richard Mooij, bedrijfsleider in de kas, benadrukt het belang van flexibiliteit in het gebruik van de geïmplementeerde reinigingsmachine. “De machine kan eenvoudig worden aangepast voor verschillende tray- en kratmaten,” legt Richard uit. “Dit maakt het wassen van diverse producten mogelijk, waardoor we efficiënter kunnen werken.”

Betrouwbare partner

Bart, Sales Engineer bij Limex, benadrukt de nauwe samenwerking met Iribov en de aandacht voor reinheid. “Iribov bevindt zich in het hoogste segment op het gebied van plantenveredeling, en daarom zijn de hoogst mogelijke reinheidseisen vanzelfsprekend,” zegt Bart. “Met het automatisch reinigende bandfilter, kunnen bijvoorbeeld de resten agar of potgrond die er op of in de kratten zitten, makkelijk verwijderd worden.”

Succesvolle samenwerking

De samenwerking tussen Iribov en Limex wordt gekenmerkt door plezierige communicatie en efficiëntie. Michiel concludeert: “Limex doet wat ze zeggen en zegt wat ze doen. We zijn uiteindelijk zeer tevreden met het geleverde product, waarmee we goed kunnen werken.”

Mogelijk ook interessant

Spargelmesser Firmenich plaatste al 120 kistenwasmachines van Limex in Duitsland

Spargelmesser Firmenich plaatste al 120 kistenwasmachines van Limex in Duitsland

Bedrijfsleider Jürgen Firmenich: “Als alle leveranciers zo zouden presteren als Limex, heb ik veel minder zorgen: de communicatie is goed, en als er toch een keer een probleem is, wordt dat snel opgelost.”

Bekijk case

Uitbreiding bij Box Cleaning Service: nieuwe locatie én nieuwe krattenwasser

Uitbreiding bij Box Cleaning Service: nieuwe locatie én nieuwe krattenwasser

Luc Vrenken: “We werken al jaren tot volle tevredenheid samen. Ik heb veel wassers in de praktijk zien draaien, maar door de robuuste bouwwijze van Limex blinken ze echt uit.”

Bekijk case

Verbeterde teelt hygiëne dankzij Limex tray wasmachine voor ImHofBio

Verbeterde teelt hygiëne dankzij Limex tray wasmachine voor ImHofBio

Na verschillende machines te hebben getest, hebben we voor Limex gekozen. Ze gaven ons deskundig en gedegen advies tijdens het aankooptraject. Zo konden we de nieuwe machine aan onze behoeften aanpassen. Inmiddels hebben we de ervaring dat ze ook goede aftersales-service en -advies bieden. – Hansjürg Imhof

Bekijk case

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op