Limex emmerwasser bij Veiling Holambra Brazilië

Limex leverde onlangs (augustus 2019) een uitgebreide emmer wasmachine op in Brazilië, waarbij diverse wasprocessen elkaar opvolgen. Een emmerwasser die in staat is om 2000 emmers per uur van diverse soorten en maten te wassen, te desinfecteren en stickers te verwijderen. De machine is eenvoudig om te stellen, zodat elk gewenst type emmer op consistente wijze gereinigd kan worden.

Introductie

Twee medewerkers van Veiling Holambra bezochten begin 2018 op eigen initiatief de wasserijen van Royal Flora Holland in Aalsmeer, Plantion in Ede en Veiling Rhein Maas in Stralen. Het bleek hierbij om drie emmerwassers van Limex te gaan. Meteen daarop volgde een persoonlijke ontmoeting tussen Veiling Holambra en Limex tijdens IPM Essen.  

Veiling Holambra is marktleider in handel en logistiek van snijbloemen in Brazilië. Onder leiding van directeur, André van Kruijssen, ontwikkelde Veiling Holambra een moderne toekomstgerichte visie. Kwaliteit is daarbij erg belangrijk. Door bloemenemmers hygiënisch schoon te wassen wordt de vase life van snijbloemen verlengd en krijgt de consument (nog meer) waar voor zijn geld.

Werkwijze en behaalde resultaten met de emmerwasser

Na intensief overleg tussen medewerkers van Veiling Holambra en Limex zijn de reinigingswensen beschreven, denk aan gewenste aantallen, gewenst wasproces, lokaal beschikbare energiebronnen enz. Zo wordt bijvoorbeeld de wateraanvoer voorverwarmd met zonnewarmte van de daken van de splinternieuwe washal. Verwarming wordt extra ondersteund door elektrische verwarming. Ook deze energievorm wordt aangeleverd door de zon.   

Tijdens de engineeringsfase hebben medewerkers van Veiling Holambra, Limex bezocht om de voortgang te bekijken. In samenwerking met lokale medewerkers hebben twee Limex-monteurs ter plaatse gezorgd voor de opbouw en inbedrijfname van de emmerwasser. Daarbij werd ook een training en opleiding gegeven aan de uiteindelijke gebruikers van de machines. Ook bij onderhoudswerkzaamheden bieden we, indien gewenst, ondersteuning.

Hoe heeft Veiling Holambra de samenwerking en de emmerwasser ervaren?

“Limex heeft met de levering van de emmerwasser volledig aan al onze verwachtingen voldaan! Zowel technisch, qua ondersteuning als in de begeleiding. Alles werd geleverd binnen de afgesproken contractuele afspraken en op een professionele en plezierige wijze. De installatie, uitleg en begeleiding aan onze mensen is prettig verlopen en dit is een groot compliment. Limex heeft ook in Brazilië een tevreden klant er bij gekregen!” – André van Kruijssen, CEO Veiling Holambra – 12 dec. 2019

 

Ook geïnteresseerd in onze machines?

Bekijk onze machines >

Mogelijk ook interessant

Emmerwassers

Emmerwassers

Bevorder de verkoop van jouw bloemen door optimale randvoorwaarden te creëren. Het resultaat? Bloemen met een optimale vaselife in een brandschone emmer.

Bekijk machine

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op