Effectieve verwijdering TVX virus

Het Tulpen Virus X (ook wel aangeduid als TVX of TVX-virus) is voor bloembollentelers, en in het bijzonder voor tulpenbroeiers, een bijzonder taai bestrijdbaar virus. Het virus is lastig herkenbaar en veroorzaakt lichte streepjes in de bloemen en in het blad, en kan zich op verschillende manieren verspreiden. Namelijk via de grond, via water, maar ook bij de mechanische bewerking, waaronder ook de prikbakken.

Zorgvuldige reiniging voorkomt verspreiding

Met Limex zetten wij in op hoge producthygiëne én het beschermen van gewassen tegen virussen, bacteriën en schimmels. Verbetering van de productiehygiëne, vermindert productuitval. Dit resulteert in een hogere output bij gelijkblijvende input zoals grondstoffen, energie, arbeid. Met onze wasmachines is het mogelijk om herbruikbare teeltbakken (zoals prikbakken) op een veilige manier meerdere malen per seizoen te gebruiken, zonder dat een virus achterblijft en toekomstige tulpen of bollen kan infecteren. Ook wordt Pythium succesvol uit de prikbakken verwijderd. Bekijk hoe onze krattenwassers jou kunnen helpen in het realiseren van een gezond product en een beter bedrijfsresultaat.

Laboratorium onderzoek toont effectiviteit van Limex machine aan

In het verleden hebben wij onderzoek uitgevoerd naar de effecten van verschillende wasprocessen met een Limex-wasser op de bestrijding van het TVX virus. Hieruit kwam naar voren dat een intensieve reiniging in combinatie met zeep of een desinfectiemiddel resulteerde in een effectieve verwijdering / afdoding van het aanwezige tulpenvirus.

Lees hier meer over de tests die wij eerder uitvoerden in samenwerking met Groen Agro Control.   

Lees ook deze nieuwsberichten

Limex onderzoekt diverse wasprocessen en verwijdert succesvol Fusarium Oxysporum uit oogstkratten en zaaitrays

Limex onderzoekt diverse wasprocessen en verwijdert succesvol Fusarium Oxysporum uit oogstkratten en zaaitrays

Na het ontwikkelen van succesvolle reinigingsmethodes voor verwijdering van het TVX virus, ToBRFV en CGMMV virussen, onderzocht Limex deze zomer op eigen initiatief diverse wasprocessen om Fusarium Oxysporum te verwijderen uit oogstkratten en zaaitrays.

Lees verder

6 redenen om een krattenwasmachine of traywasmachine te huren

6 redenen om een krattenwasmachine of traywasmachine te huren

Onze senior account manager, Gertie Rongen, en sales engineer, Bart Bovee, geven 6 redenen om een wasmachine te huren!

Lees verder

Het belang van goed onderhoud

Het belang van goed onderhoud

Grondig en nauwkeurig onderhoud van een wasser zorgt ervoor dat de machine optimaal blijft presteren en lang meegaat. Paul geeft je tips!

Lees verder

Bekijk hier ons volledige nieuwsoverzicht

Mogelijk ook interessant

Krattenwassers

Krattenwassers

Moeite om je groente en/of fruit gezond en ziektevrij te houden? Of bacteriën en schimmels in de standaard en multi-light champignonkratten tegengaan? Een krattenwasmachine van Limex is dé oplossing.

Bekijk machine