Limex krattenwasser bij Boer Erik

Limex leverde in juni 2020 een krattenwasmachine aan de fruitkweker Boer Erik. Het betreft een compacte machine die in staat is om een compleet wasproces uit te voeren. Waterdruk, temperatuur, het type reinigingsmiddel en de tijdsduur van het wasproces zijn belangrijke parameters waarvan er meerdere naar wens instelbaar zijn.

Introductie

Het familiebedrijf van Boer Erik ligt midden tussen Amsterdam en Utrecht in Loenen aan de Vecht. Het is een fruitkwekerij met appels, peren, pruimen en kersen waar jaarlijks ruim 1 miljoen kilo fruit wordt geoogst. Naast de verkoop op de veiling, levert Erik ook rechtstreeks fruitpakketten aan particulieren en bedrijven. Erik heeft tevens meerdere boerderijwinkels waar hij zijn producten verkoopt.

Bij het oogsten van vers fruit is hygiëne en voedselveiligheid erg belangrijk. Vandaar dat Boer Erik zijn oogstkratten na gebruik wil wassen om daarmee achtergebleven sap en fruitresten te verwijderen. Deze wens leidde ertoe dat hij zich in 2019 ging verdiepen in het aanbod van krattenwassers. Bij collega-bedrijven had Boer Erik al een paar keer een machine van Limex zien staan. Dit, in combinatie met de positieve ervaringen over het gebruik van de machines, deden Boer Erik ertoe besluiten om contact op te nemen met Limex om de mogelijkheden voor de levering van een krattenwasser te bespreken.

Werkwijze en behaalde resultaten – krattenwasser

Na het telefoontje van Boer Erik nam onze collega Bart Bovee persoonlijk contact met hem op om de criteria voor de nieuwe krattenwasser samen te bespreken. Hierbij werd onder andere gelet op het type vervuiling, de afmetingen en het aantal kratten. Nadat alle mogelijkheden besproken werden, is de keuze vervolgens op een T1500E krattenwasser gevallen. Dit betreft een compacte krattenwasmachine die het benodigde wasproces kan uitvoeren. De standaarduitvoering van deze  machine was uit voorraad leverbaar. Onze technici hebben vervolgens enkele extra opties  toegevoegd, zoals een doseerpomp voor reinigingsmiddel, om precies aan de wensen van Boer Erik te kunnen voldoen. Hierdoor was een snelle levering mogelijk en kon Boer Erik de machine binnen 2 weken in gebruik nemen.

Hoe heeft Boer Erik de samenwerking met Limex ervaren?

“Bij andere fruittelers heb ik machines van Limex zien staan, zelfs een die al 25 jaar in gebruik is en nog steeds werkt. Zodoende heb ik besloten om contact op te nemen met Limex. Op het moment dat ik investeer, vind ik het belangrijk om in kwalitatieve en goedwerkende producten te investeren die ik jarenlang kan blijven gebruiken. Voor Limex machines is een goede 2de hands markt waardoor ze een hoge restwaarde behouden, dit was voor mij dan ook een belangrijke factor in mijn keuze.” – aldus Boer Erik.

 

Ook geïnteresseerd in onze machines?

Bekijk onze machines >

Mogelijk ook interessant

Krattenwassers

Krattenwassers

Moeite om je groente en/of fruit gezond en ziektevrij te houden? Of bacteriën en schimmels in de standaard en multi-light champignonkratten tegengaan? Een krattenwasmachine van Limex is dé oplossing.

Bekijk machine

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op