Limex emmerwasmachine bij Kurz Blumen in Korntal-Münchingen in Duitsland

De familie Kurz houdt zich al meer dan 120 jaar bezig met bloemen. De kwekerij bestaat sinds 1903, en vijfentwintig jaar geleden breidde Kurz Blumen uit met een groot assortiment aan diverse variëteiten. De groothandel, gevestigd in Korntal-Münchingen in Duitsland, heeft bloemen uit landen van Nederland tot Italië en Ecuador. Die bloemen worden vervoerd in bloemenemmers – en die moeten schoon zijn om een optimaal vaasleven te garanderen.

Vaasleven begint met schone emmers

Grondig reinigen van bloemenemmers is van groot belang. Als er bacteriën achterblijven in de emmers, verhinderen die de voedingsopname van snijbloemen, met als gevolg een korter vaasleven. De emmerwassers van Limex zorgen dat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om te groeien. Een langer vaasleven is het resultaat.

Kurz Blumen investeert in professionele reiniging van bloemenemmers

Het belang van schone emmers heeft ook de aandacht van Kurz Blumen, waar houdbaarheid hoog in het vaandel staat. “We kennen Kurz Blumen van de IPM Essen, waar we het bedrijf meerdere keren zijn tegengekomen,” vertelt Gertie Rongen, accountmanager bij Limex. “Nu was voor hen de tijd rijp om te investeren in hun eigen professionele reiniging van de bloemenemmers. In februari 2024 werden de puntjes op de i gezet, en in maart kon al een emmerwasser worden geleverd vanuit onze voorraad.”

De emmerwasmachine is duurzaam en eenvoudig in gebruik

De emmerwasmachine is voorzien van eenvoudig instelbare productgeleidingen zodat er meerdere formaten mee kunnen worden gereinigd. De hoofdwas wordt duurzaam verwarmd door middel van elektriciteit. Verder zijn er doseerpompen op de machine gemonteerd voor het toevoegen van een geschikt reinigings- of desinfectiemiddel.

Ervaringen van de heer Florian Kurz met Limex en de emmerwasinstallaties. 

“Limex heeft ons heel goed geadviseerd over de mogelijkheden voor het professioneel reinigen van bloemenemmers.  Gemaakte afspraken zijn nagekomen en hun service is uitstekend te noemen. De wasser is echt een investering die nu al zijn waarde heeft bewezen in ons bedrijf. “

Mogelijk ook interessant

Limex bakken- en traywasser bij Jungpflanzen Gernert

Limex bakken- en traywasser bij Jungpflanzen Gernert

“De trays worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd met Menno Florades schuim. Het wasresultaat was al snel te zien aan de betere wortelkwaliteit.” – Achim Gernert, eigenaar Gernert Jungpflanzen

Bekijk case

Duits familiebedrijf maakt switch van tomatenteelt naar sla op water met hulp van Limex drijverwasmachine

Duits familiebedrijf maakt switch van tomatenteelt naar sla op water met hulp van Limex drijverwasmachine

“Het is prettig dat de lijnen kort zijn,” vertelt Dhr. Leo Berghs Trienekens. “Je kan gewoon binnenlopen in de fabriek.” Hij heeft uitgebreid de drijverwasmachines kunnen bekijken en testen. “Dat vergroot het vertrouwen voor de aankoop. En zolang je de machine goed schoonhoudt, is er eigenlijk geen onderhoud nodig. We waarderen de professionele en persoonlijke aanpak van Limex”.

Bekijk case

Automatisering in de tuinbouw: een duurzame en efficiënte traywasser voor Iribov

Automatisering in de tuinbouw: een duurzame en efficiënte traywasser voor Iribov

Michiel van Bennekom: “Limex doet wat ze zeggen en zegt wat ze doen. We zijn uiteindelijk zeer tevreden met het geleverde product, waarmee we goed kunnen werken.”

Bekijk case

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op