Maak kennis met onze duurzame partner: PlantLab

Over PlantLab

PlantLab is een Nederlands bedrijf dat zich richt op indoor farming. Ze leveren de meest verse producten via hun unieke Plant Production Units (PPU’s), die ze zelf ontwikkelen en runnen. Deze PPU’s zijn volledig gesloten teeltomgevingen, waarin door het optimaliseren van alle natuurlijke teeltomstandigheden een ‘Plant Paradise’ wordt gecreëerd voor de gewassen.

Sinds 2010 hebben ze wereldwijd meerdere op maat ontworpen indoor farms op commerciële schaal gerealiseerd, waarbij de focus steeds ligt op het telen van de meest verse producten voor hun klanten. Wat hun aanpak onder andere zo uniek maakt, is dat er geen uitstoot is naar de aarde, water of lucht.  Tomaten, kruiden en sla worden geteeld in volledig afgesloten teeltcellen, enkel gebruik makend van zaad, water, een beetje substraat en voeding. Er is dus geen sprake van invloeden door weersomstandigheden, schimmels, bacteriën of insecten. Ook bestrijdingsmiddelen en landbouwvoertuigen zijn niet nodig.

Hoe is ons partnerschap ontstaan?

PlantLab maakt gebruik van drijvers van Dry Hydroponics voor hun hydroteelt. Dit bedrijf, dat wordt vertegenwoordigd door Maurice van der Knaap, beval Limex bij PlantLab aan. Limex en Dry Hydroponics zijn geen vreemden voor elkaar: de twee bedrijven hebben hun sterke focus op innovatie en het delen van kennis gemeen.  Ze werken dan ook al een tijdje samen. Toen Dry Hydroponics hoorde van de uitdaging van PlantLab, was het contact met Limex snel gelegd.

De drijvers en kratten die PlantLab gebruikt tijdens de productie moeten na gebruik zorgvuldig kunnen worden gereinigd. Voor deze uitdaging vroeg PlantLab aan Limex een machine te ontwikkelen voor het wassen van verschillende producten. De machine moest geschikt zijn voor het wassen van drijvers, trays en kratten.  Om voor deze verschillende producten een optimaal wasresultaat te kunnen waarborgen, werd een speciale aanpassing in de machine ontwikkeld.

Limex voorkeursleverancier van PlantLab

De opdracht voor de machine werd begin juli 2020 geplaatst. Tijdens de zomervakantie werd hard doorgewerkt om de machine in september (ongeveer negen weken later) leveringsklaar te hebben. De wasser werd als eerste geïnstalleerd op de PlantLab-locatie in Amsterdam. PPU’s die in de toekomst worden gerealiseerd worden naar alle waarschijnlijkheid ook met deze wasser uitgerust. Indien gewenst kunnen we, als voorkeursleverancier van PlantLab, de machine op de lokale omstandigheden aanpassen.

Hoe PlantLab de samenwerking ervaart

Hans van Scheijndel, voormalig Chief Technical Officer (CTO) van PlantLab:

“We zijn heel enthousiast over het wasresultaat van de Limex-machine. We delen onze plannen en werkmethode graag met een bedrijf als Limex, omdat ze net als wij duurzaamheid voorop hebben staan, en we kijken uit naar een mooie en succesvolle samenwerking in de toekomst!”

 

Dit artikel is vertaald vanuit het Engels

 

Ook geïnteresseerd in onze machines?

Bekijk onze machines >

Mogelijk ook interessant

Limex krattenwassers bij Wesselman Flowers

Limex krattenwassers bij Wesselman Flowers

“In de teelt zien we cyclus na cyclus de tulpen gelijkmatig opkomen. Extra toegevoegde waarde is dat de machine TVX virus kan verwijderen. Ik kan elke tulpen kweker een Limex wasser aanbevelen.” – Joost Wesselman

Bekijk case

LCS / Royal FloraHolland Emmerwassers

LCS / Royal FloraHolland Emmerwassers

“De Limex-wasmachines zijn voor LCS een onmisbare component voor een succesvolle dienstverlening!” – Jan van Hoef

Bekijk case

Duurzame boxenwasser Scherpenhuizen

Duurzame boxenwasser Scherpenhuizen

Limex leverde voor distributiecentrum Scherpenhuizen een boxenwasser, type KKW6000NS voor het duurzaam wassen van boxen waarbij het water verwarmd wordt door hoogwaardige restwarmte uit de koeling.

Bekijk case

Wij vertellen je graag persoonlijk alles over de maatwerkoplossingen van Limex bij jouw vraagstuk.

Neem contact met ons op