Het jaar 2020: een terugblik

Het afgelopen jaar door de ogen van directeur Joep.

Een terugblik op een druk en dynamisch 2020. Dit jaar, waarin we ook ons 30-jarig bestaan vierden, startte met een goed gevulde orderportefeuille. Helaas zorgde de eerste lockdown in Maart voor behoorlijk wat onzekerheid en moest ons jubileumfeest noodgedwongen afgelast worden. Waar projecten gelukkig ‘gewoon’ door konden gaan en nieuwe orders ook bleven binnenkomen, daar heeft corona ook zeker effect gehad op ons bedrijf. Aangezien leveranciers niet/minder konden leveren, hebben we zelf extra voorraad aangelegd en materialen vroegtijdig dubbel besteld om niet volledig afhankelijk te worden van externen.

Dankbaarheid

Collega’s waarvoor het mogelijk was, hebben zoveel mogelijk van huis uit gewerkt. Ondanks dat dit van invloed is op de onderlinge band, is die band gelukkig sterk gebleven. Daarvoor wil ik het volledige team nogmaals mijn complimenten geven!

Klanten hebben weinig tot niks gemerkt van alle coronaperikelen en deadlines van projectleveringen werden nagenoeg allemaal tijdig gehaald. De montage en start-up op locatie was in sommige gevallen een grotere uitdaging door de reisrestricties voor onze monteurs. Mede door de inzet en flexibiliteit van de collega’s is 2020 alsnog een zeer succesvol jaar geweest. Dankbaarheid overheerst hierbij en ook het besef dat dit geen vanzelfsprekend is voor iedereen die terugkijkt op het afgelopen jaar.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Highlights 2020

Afgelopen jaar zijn er een aantal grote en mooie ontwikkelingen gerealiseerd, waarbij ik er enkele graag uitlicht:

  • We haalden nationale en internationale media doordat een laboratoriumonderzoek aantoonde dat met onze methode op succesvolle wijze ToBRFV uit oogstkratten voor tomaten verwijderd kan worden.
  • Een bijzonder intensieve, maar succesvolle ontwikkeling heeft plaatsgevonden in het wassen van rafts van Dry Hydroponics. Hierdoor wordt het mogelijk om rafts met een grote vuillast, waarbij intensief filteren belangrijk is, goed te kunnen reinigen. Dit heeft geleid tot de eerste vier orders (in Nederland en Amerika) en deze ontwikkeling wordt komend jaar volop doorgezet en nog breder in de markt gezet.
  • We hebben diverse schuimunits mogen leveren in Duitsland en Nederland, waarin Menno Florades wordt geschuimd en overtollig schuim wordt hergebruikt. De succesvolle samenwerking met Menno Chemie Vertrieb wordt hiermee verder geïntensiveerd.
  • Ons team met gepassioneerde mensen is gegroeid, doordat we enkele nieuwe collega’s hebben mogen verwelkomen. Deze groei zetten we graag voort in 2021! Wil jij graag onderdeel worden van ons groeiende, ambitieuze team? Bekijk dan onze openstaande vacature.
  • In Australië mochten we een nieuwe wederverkoper verwelkomen: Matman Australia, welke een afsplitsing is van Matman Nieuw-Zeeland.
  • In samenwerking met BÈTA Industrie hebben we veel ervaring opgedaan met het gebruik van trilfilters. Inmiddels zijn er al vijf stuks in bedrijf gesteld en zijn papierbandfilters daarmee niet langer nodig.
  • Diverse subsidies werden toegekend die ons de mogelijkheid geven om onze huidige ontwikkelingen te ondersteunen én verder te verbeteren. Bijzonder welkome toekenningen in onze strijd voor meer hygiëne in de tuinbouw en sierteelt.

Het jaar is bijna voorbij en de orderportefeuille is nog altijd goed gevuld. Vol goede moed kijken we vooruit op het komende jaar. Met dit team en zulke collega’s kan het eigenlijk ook niet fout gaan.

Hopelijk komt er later in het komende jaar toch nog een gelegenheid om ons dan 31-jarig bestaan heel goed te vieren.

Voor nu wens ik iedereen heel veel gezondheid toe. Pas goed op elkaar, hou je aan de voorgeschreven maatregels en steun de zorgmedewerkers waar mogelijk.

Met vriendelijke groet,

Joep

Lees ook deze nieuwsberichten

Meer wassen met minder voor teelt op water

Meer wassen met minder voor teelt op water

Wij investeren momenteel in onderzoek en ontwikkeling van wasmachines met een lager waterverbruik. Dankzij nieuwe, betere filters worden grote hoeveelheden vuil uit het waswater gehaald.

Lees verder

Succesvol verwijderen van komkommerbontvirus CGMMV

Succesvol verwijderen van komkommerbontvirus CGMMV

Wij deden onderzoek naar de eventuele invloed van wasprocessen op het bestrijden én verwijderen van virussen als ToBRFV en CGMMV. De resultaten van dit onderzoek blijken bijzonder waardevol te zijn!

Lees verder

Het jaar 2020: een terugblik

Het jaar 2020: een terugblik

Een terugblik op een druk en dynamisch 2020 door onze directeur Joep Janssen.

Lees verder

Bekijk hier ons volledige nieuwsoverzicht