Collega’s met 20 jaar ervaring en jong talent maken samen Limex

Geschiedenis

Lees hier hoe Limex zich in bijna dertig jaar ontwikkelde van een kleinschalige maatwerkspecialist in wasmachines naar een internationale speler in de markt van vandaag, waarbij afkomst en oorsprong geen moment vergeten worden. Een bijzonder proces, waarbij dienstverlening en machinebouw van begin af aan hand in hand gaan.

1982

Eerste krattenwasmachine

In 1982 werd de eerste krattenwasmachine gebouwd en in gebruik genomen. De wasmachines werden destijds op aanhanger met een generator van de ene naar de andere groenteveiling in Nederland, België en Duitsland gebracht.

1990

Oprichting Limex Machine Exploitatie B.V.

Jan en Annie Janssen richten acht jaar later, in 1990, Limex Machine Exploitatie B.V. op. Limex bestond op dat moment uit een werkplaats in Grashoek en een klein kantoor, thuis bij Jan en Annie op zolder. Jan ontwikkelt, bouwt en verkoopt zelf de wasmachines.

1994

Verhuisd naar Koningslust

Limex groeit in omvang en in diensten en is daardoor genoodzaakt om in 1994 te verhuizen. Vanaf dat moment is Limex volledig gevestigd in Koningslust (zowel kantoor als werkplaats). Verkoop, verhuur en dienstverlening vanuit één locatie.

2006

Verhuizing naar industrieterrein Panningen

De groei van Limex zet door en dit betekent een nieuwe verhuizing in 2006. Vanaf dat moment is Limex gevestigd in het pand waar het hoofdkantoor zich tot op de dag van vandaag nog altijd bevind: op het industrieterrein in Panningen.

2018

Limex opgesplits in twee verschillende divisies

In 2018 wordt Limex opgesplitst in twee verschillende divisies: Limex Machine Exploitatie B.V. dat de focus heeft op de wereldwijde verkoop en verhuur van reinigingsmachines en LCS B.V. dat zich richt op de dienstverlening: het reinigingsproces.

2019

Limex overgedragen aan zoon Joep Janssen

Eind 2018 droeg oprichter Jan Janssen het bedrijf over aan zijn zoon Joep Janssen. De brede en gezonde basis die in dertig jaar gelegd is, zorgen er samen met de energie van Joep voor dat Limex nog verder kan groeien. Limex is en blijft daarmee een echt familiebedrijf, waarbij service, kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel staan.

Meer weten over onze machines?

Neem contact met ons op