Terugblik 2021: exponentiële groei, innovatieve ontwikkelingen en nieuwe locaties

Ook in het jaar 2021 heeft het coronavirus met al zijn varianten ons niet klein gekregen. Het was voor Limex zelfs een goed jaar; ondanks alles hebben we een indrukwekkende omzetgroei mee mogen maken. Sterker nog: we zitten tot en met juni 2022 al bijna helemaal vol. “Dit alles was niet mogelijk zonder alle hardwerkende collega’s, fijne klanten en trouwe partners. Bedankt voor jullie onuitputtelijke inzet en enthousiasme!Aldus Joep Janssen, Directie van Limex.

Wat maakt 2021 voor ons zo’n grensverleggend jaar? Deze hoogtepunten springen eruit:

1. De ontwikkeling van een gloednieuwe NFT-gotenwasser

Hoewel waterteelt niks nieuws is, ontwikkelt deze markt zich sneller dan ooit tevoren. Door de toenemende vraag naar NFT-gotenwassers, werden wij getriggerd om na te denken over een gotenwasser die in staat was om het meest grondige reinigingsresultaat te behalen met zo weinig mogelijk verspilling. In december 2021 is de allereerste Limex NFT-gotenwasser in bedrijf genomen met alle gewenste resultaten van dien: een gesloten systeem dat water intensief filtert en hergebruikt, nauwkeurig afgestemd op wasvraagstukken én een ultra schoon resultaat. En dat zonder het gebruik van zeep! 

Lees meer over onze NFT-gotenwassers.

2. De succesvolle verwijdering van Fusarium 

Deze beruchte Fusarium schimmel die o.a. voorkomt in oogstkratten en zaaitrays en verwelking en rotting kan veroorzaken is verleden tijd. Limex heeft samen met extern en onafhankelijk laboratorium ‘Groen Agro Control’ proeven uitgevoerd om deze schimmel zo doeltreffend mogelijk te elimineren. Ondanks dat Fusarium erg hardnekkig is van aard, bleken de resultaten zeer positief. De goede resultaten van dit onderzoek stellen ons in staat om kwekerijen te voorzien van goed en gefundeerd advies over schimmelbestrijding. 

Lees meer over de succesvolle reinigingsmethode om Fusarium te elimineren.

3. Door ontwikkelen en verbeteren van de schuim techniek t.b.v. Menno Florades

Door automatisering en schaalvergroting worden kwekerijen kwetsbaarder en groeide de vraag naar een intensievere reinigingsmethode. Dientengevolge is schuimdesinfectie met Menno Florades enkele jaren geleden in de (glas)tuinbouw geïntroduceerd. Limex heeft een desinfectie unit ontwikkeld die deze module toepast. Afgelopen jaar heeft Limex deze techniek verbeterd waardoor de machine de schuim nauwkeuriger aanbrengt, het verbruik is verlaagd en het proces beter controleerbaar is.

Lees meer over de schuimtechniek.

4. Omzetgroei door verhuren van krattenwasmachines

Naast het kopen van onze krattenwasmachines, is het ook mogelijk om krattenwassers te huren. Om op de groeiende vraag naar verhuur van onze wasmachines in te spelen is de verhuurvloot uitgebreid met enkele nieuwe wasmachines. Tevens zijn enkele oude krattenwassers vervangen of gereviseerd. Zo beginnen we het nieuwe jaar weer met een schone lei!

Bekijk alle voordelen van het huren van onze machines.

5. Geografische groei

Onze machines zijn wereldwijd op bijna ieder continent te vinden, verspreid over ruim 60 landen. Wij zijn erg dankbaar dat wij ook dit jaar weer landen toe hebben mogen voegen aan dit prachtige lijstje, namelijk Zuid Korea en Mexico. 

Toekomstvisie 

Joep Janssen: “Als uitdaging voor 2022 verwachten we, zoals elke machinebouwer, problemen in de supply chain en krapte op de arbeidsmarkt. Krapte op de arbeidsmarkt zou uiteindelijk de ontwikkeling van ons bedrijf kunnen afremmen. Maar we blijven niet stilzitten! 

Komende jaren maakt Limex een transitie naar een meer gestructureerde projectaanpak, intensievere standaardisatie en willen wij nog beter inspelen op wensen van (toekomstige)collega’s. Verder beginnen wij 2022 met een goede dosis energie en wij wensen iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar toe. Wees een beetje extra lief voor elkaar en geniet!”

Lees ook deze nieuwsberichten

Limex big boxen wasmachine

Limex big boxen wasmachine

Met deze wasmachine bent u in staat om met minimale inzet van water, energie en chemicaliën een maximaal wasresultaat te behalen. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat Fusarium-schimmel of Listeria-bacteriën zich verspreiden. Een schuimunit kan ook worden toegevoegd voor optimale desinfectie. 

Lees verder

Limex academie

Limex academie

Leer meer over de toepassing van de Dosatron op onze kratwasser in de onderstaande video. Let op de do’s en […]

Lees verder

Limex schuimunits en het effect van Menno Florades schuim: een efficiënte combinatie

Limex schuimunits en het effect van Menno Florades schuim: een efficiënte combinatie

Limex schuimunits zijn specifiek ontworpen voor de efficiënte desinfectie van oppervlakken van bijvoorbeeld kratten, zaaitrays en plantenkarren. Deze schuimunits maken gebruik van geavanceerde technologie om desinfectiemiddelen om te zetten in stabiel en consistent schuim.

Lees verder

Bekijk hier ons volledige nieuwsoverzicht

Dit zeggen tevreden klanten over ons

Limex emmerwasmachine bij Kurz Blumen in Korntal-Münchingen in Duitsland

“Limex heeft ons heel goed geadviseerd over de mogelijkheden voor het professioneel reinigen van bloemenemmers.  Gemaakte afspraken zijn nagekomen en hun service is uitstekend te noemen. De wasser is echt een investering die nu al zijn waarde heeft bewezen in ons bedrijf.”

Automatisering in de tuinbouw: een duurzame en efficiënte traywasser voor Iribov

Michiel van Bennekom: “Limex doet wat ze zeggen en zegt wat ze doen. We zijn uiteindelijk zeer tevreden met het geleverde product, waarmee we goed kunnen werken.”

Limex bakken- en traywasser bij Jungpflanzen Gernert

“De trays worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd met Menno Florades schuim. Het wasresultaat was al snel te zien aan de betere wortelkwaliteit.” – Achim Gernert, eigenaar Gernert Jungpflanzen

Twee krattenwasserlijnen bij RedStar: schitterende was- en droogresultaten

Peter van Geest, Coördinator TD bij RedStar: “Tegen de tijd dat de kratten gestapeld zijn, zijn ze droog. Voor ons is dat al een hele grote vooruitgang. De oplossingen die door Limex gevonden zijn, daar zijn we dus echt heel blij mee.”

Wasser voor aardbeien substraatbakken voor Jarðarberjaland in Ijsland

Steinar Jensen: “We streven naar een optimale hygiëne, zonder chemische producten. Alles werkt precies zoals Limex zei dat het zou werken.”

Twee familiebedrijven bedrijven bundelen hun krachten: VHM en Limex werken samen aan de realisatie van een boxenwaslijn voor kuubskisten

Rik, VHM: “Met deze samenwerking komen die verschillende markten samen. Wij tillen dankzij de expertise van Limex de hygiëne van onze lijnen naar een hoger niveau, en Limex heeft nu toegang tot automatisering.”

5 Traywassers in 4 jaar bij Svenska Skogsplantor

“Onze samenwerking met Limex is erg goed verlopen. Een leverancier waarmee we graag samen blijven werken en die we aanbevelen als goede partner.” – Niclas Noord

Intensieve en duurzame krattenwasser voor Wijnen Square Crops

“Met deze wasser weten we zeker dat de kratten die uit de machine komen schoon en vrij van virussen en andere ziektes zijn, ze kunnen zonder risico gebruikt worden in onze processen.” – Koen Saris

Karren- en traywassers Ontario Plants Propagation

“Ik ben écht groos dat wij zulke grote, intensieve karren- en traywassers krijgen” – Pieter van Dijk

Volautomatische waslijn voor Royal De Ree Holland

“Uiteindelijk hebben wij een systeem dat de gaasbakken veel schoner wast dan de oude installatie en is de bediening van 3 personen naar 1 persoon teruggebracht.” – Joost van den Berg

Reichenspurner Hof in Tüßling beperkt verspreiding van virussen en schimmels met de nieuwe Limex krattenwasser

Directeur dhr. Stefan Smole: “Met deze compacte machine kunnen we erg efficiënt onze kisten wassen en desinfecteren en we besparen reinigingsmiddel, water en energie”

Limex krattenwassers bij Wesselman Flowers

“In de teelt zien we cyclus na cyclus de tulpen gelijkmatig opkomen. Extra toegevoegde waarde is dat de machine TVX virus kan verwijderen. Ik kan elke tulpen kweker een Limex wasser aanbevelen.” – Joost Wesselman

Limex emmerwasser bij Veiling Holambra Brazilië

“Limex heeft met de levering van de emmerwasser volledig aan al onze verwachtingen voldaan. Limex heeft in Brazilië een tevreden klant!” – André van Kruijssen

Limex tray- en drijverwasmachine verlaagt waterverbruik en verbetert teelthygiëne bij De Kruidenaer in Etten-Leur

Christ Monden: “Nadat ik Joep Janssen een rondleiding had gegeven in de kas en mijn wensen had gedeeld, had Joep meteen een beeld van de toepassingsmogelijkheden. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de plaatsing van de wasinstallatie waardoor wij veel water besparen.”

Matman Australië: Limex wasmachines op voorraad, supersnelle levering en professionele service.

“Ik gebruik uitsluitend machines van Limex vanwege de bewezen en degelijke kwaliteit.” zegt Rob van Geneijgen

Maak kennis met onze duurzame partner: PlantLab

“We zijn heel enthousiast over het wasresultaat van de Limex-machine. We delen onze plannen en werkmethode graag met een bedrijf als Limex, omdat ze net als wij duurzaamheid voorop hebben staan, en we kijken uit naar een mooie en succesvolle samenwerking in de toekomst!” – Hans van Scheijndel

Duits familiebedrijf maakt switch van tomatenteelt naar sla op water met hulp van Limex drijverwasmachine

“Het is prettig dat de lijnen kort zijn,” vertelt Dhr. Leo Berghs Trienekens. “Je kan gewoon binnenlopen in de fabriek.” Hij heeft uitgebreid de drijverwasmachines kunnen bekijken en testen. “Dat vergroot het vertrouwen voor de aankoop. En zolang je de machine goed schoonhoudt, is er eigenlijk geen onderhoud nodig. We waarderen de professionele en persoonlijke aanpak van Limex”.

Karrenwasser Limex draagt bij aan hygiëne WPK Vegetable Plants

“Met deze investering zijn we beter in staat om mogelijke bedreigingen van buitenaf ook echt buiten de deur te houden”, aldus Erik van der Arend – algemeen directeur bij WPK Vegetable Plants.

Spargelmesser Firmenich plaatste al 120 kistenwasmachines van Limex in Duitsland

Bedrijfsleider Jürgen Firmenich: “Als alle leveranciers zo zouden presteren als Limex, heb ik veel minder zorgen: de communicatie is goed, en als er toch een keer een probleem is, wordt dat snel opgelost.”

LCS / Royal FloraHolland Emmerwassers

“De Limex-wasmachines zijn voor LCS een onmisbare component voor een succesvolle dienstverlening!” – Jan van Hoef

Verbeterde teelt hygiëne dankzij Limex tray wasmachine voor ImHofBio

Na verschillende machines te hebben getest, hebben we voor Limex gekozen. Ze gaven ons deskundig en gedegen advies tijdens het aankooptraject. Zo konden we de nieuwe machine aan onze behoeften aanpassen. Inmiddels hebben we de ervaring dat ze ook goede aftersales-service en -advies bieden. – Hansjürg Imhof

Limex krattenwasser bij Boer Erik

“Bij andere fruittelers heb ik machines van Limex zien staan, zelfs een die al 25 jaar in gebruik is en nog steeds werkt. Op het moment dat ik investeer, vind ik het belangrijk om in kwalitatieve en goedwerkende producten te investeren die ik jarenlang kan blijven gebruiken” – Boer Erik

Limex ontwikkelt proces voor hygiënische reiniging van zaai trays

“Limex ontwikkelt voortdurend en voldoet zo aan onze steeds strengere eisen. We kunnen Limex met een gerust geweten aanbevelen.”- Oliver Schneider

Duurzame boxenwasser Scherpenhuizen

Limex leverde voor distributiecentrum Scherpenhuizen een boxenwasser, type KKW6000NS voor het duurzaam wassen van boxen waarbij het water verwarmd wordt door hoogwaardige restwarmte uit de koeling.

Hishtil en Limex kondigen uitgebreide samenwerking aan

“Dankzij deze productieve samenwerking tussen Limex en Hishtil kunnen beide bedrijven hun klanten de beste reinigingsoplossing en gezond opkweekmateriaal bieden, zodat ze hun gewaskwaliteit en opbrengsten kunnen maximaliseren.” – Amit Dagan

Uitbreiding bij Box Cleaning Service: nieuwe locatie én nieuwe krattenwasser

Luc Vrenken: “We werken al jaren tot volle tevredenheid samen. Ik heb veel wassers in de praktijk zien draaien, maar door de robuuste bouwwijze van Limex blinken ze echt uit.”

Silver – onze krattenwasser partner in Chili

“Wij werken met veel plezier samen met Limex, waar alle kennis in huis is betreffende de uitdagingen op het gebied van hygiëne en waterschaarste waar wij in Chili en sommige andere regio’s mee te maken hebben.” – Martin Campos

Limex traywasser bij Bergvik Skog Plantor

“De traywasmachine werkt geweldig en dat heeft de totale productie op de kwekerij een enorme boost gegeven. Ik kan elke bosplantproducent de Limex-traywasmachine aanraden.” – Ronny Anngren

Limex krattenwasser bij Banken Champignons

“De Limex krattenwasser voldoet aan onze hygiëne-eis (microbiologische reinheid) en heeft een droogresultaat van minder dan vier gram per kratje. Zo kunnen 5600 kratjes per uur schoon afgeleverd worden, waardoor onze levercapaciteit optimaal blijft.” – Jurgen Banken