6 redenen om een krattenwasmachine of traywasmachine te huren

Sinds de dag dat Limex begon, combineren we de verkoop van wasmachines met de verhuur van wasmachines. Het huren van bijvoorbeeld een traywasser biedt een fantastisch alternatief wanneer een grote investering niet wenselijk is of wanneer de klant werkt met seizoensgebonden producten zoals aardbeien, jonge planten of asperges. Ook willen klanten in sommige gevallen een wasser eerst graag uitproberen voordat ze besluiten er een aan te schaffen.

Met kennis en kunde

Senior accountmanager, Gertie Rongen, en sales engineer, Bart Bovee, komen dagelijks in aanraking met uiteenlopende vraagstukken over verhuur van onze wasmachines. Gertie is werkzaam bij Limex sinds 1999. Door haar ervaring van inkoop tot verkoop binnen Limex en kennis over alle facetten van het bedrijf, kent zij de machines van binnen en van buiten. Met haar speciale interesse in de technische kant van het vak, voelt ze zich als een vis in het water tussen de engineers van Limex.

Zo ook Bart, die een rugzak vol technische ervaring draagt. Ooit begonnen als monteur, later doorgegroeid tot chef werkplaats. Sinds 2019 past hij zijn technische kennis toe op de verkoop van Limex wasmachines. Met de vaardigheid en kunde op verschillende gebieden van dezelfde tak van sport, zijn Gertie en Bart de aangewezen personen om je alle ins en outs te vertellen over het verhuur van Limex wasmachines.

Bart en Gertie

Gertie: “Ik heb echt een passie voor dit vak! Door de jaren heen leren wij zo veel bij Limex over verschillende soort teelten. Door testen en innovaties hebben we een beweeglijk vak waarin iedere dag anders is. ”

6 redenen om een krattenwasser of traywasser te huren

1. Tijdelijk wasvraagstuk

Het kan aantrekkelijk zijn voor kleinere telers om alle kratten één of twee keer per jaar grondig te wassen en ontsmetten. Dat zou een reden kunnen zijn om een krattenwasser voor een week te huren. 

2. Pieken opvangen

Ook huren bedrijven naast hun huidige krattenwasmachine vaak een extra wasmachine om piekwerk op te vangen in een bepaalde periode.

3. Proefperiode

Een Limex wasmachine huren is een goede oplossing wanneer een bedrijf een wasmachine wil kopen maar de levertijd te lang is. Zodoende vangen ze dit gat op met tijdelijke wasmachines. 

4. Seizoensgebonden teelt

Een wasmachine huren kan grote voordelen bieden voor telers die seizoensgebonden producten produceren. Bij een Duitse organisatie zetten ze gehuurde machines in voor de kersenteelt of bijvoorbeeld aspergeteelt. Dat zijn korte seizoenen. De machine wordt verhuurd door een overkoepelende organisatie waar meerdere kersentelers hun kratjes kunnen laten wassen. 

5. Geen investering nodig, vaste kosten worden variabel

Omdat we werken met tijdelijke contracten, worden vaste kosten variabel. In de eerste weken worden kosten opgenomen voor het klaarmaken van de wasmachine, daarna zijn de kosten altijd hetzelfde. Ofwel: geen verrassingen en je weet precies welke kosten je te wachten staan! 

6. Als er geen investeringsbudget beschikbaar is

Als een bedrijf of organisatie geen investeringbudget vrij kan maken, wordt wassen tóch mogelijk door het verhuur van wasmachines. Dat kan interessant zijn voor bijvoorbeeld coöperaties die seizoensproducten verwerken. Een coöperatie heeft veelal geen winstoogmerk. Een investering zou het resultaat van dat jaar flink beïnvloeden. Huurkosten lopen daarentegen gelijk met de inkomsten.  

Altijd een persoonlijke aanpak

Verhuur is een van onze diensten die beslist samengaat met veel klantencontact: zowel onze klanten als hun vraagstukken kunnen zeer divers zijn, dus is het van groot belang om alle specificaties mee te nemen in het opstellen van een huurcontract. Van kleine zelfstandige tuinders tot directieleden van grote tuinbouwbedrijven of retail: er wordt altijd ingespeeld op de behoefte van de klant door de wasmachine zo goed mogelijk af te stellen op het product dat gereinigd dient te worden. 

Bij het verhuur van een machine is een onderhoudsovereenkomst verplicht. Dat wil zeggen dat wij ongeveer één keer per maand de machine op locatie controleren om ervoor te zorgen dat alles blijft lopen zoals het moet én zodat de klant er geen omkijken naar heeft. 

De opbouw van een machine

Hoewel er voor ‘korte termijn verhuur’ vaak standaard modellen wassers beschikbaar zijn, zullen deze altijd nog afgesteld moeten worden op het specifieke type product. Het kan namelijk zo zijn dat de geleidingen, de waslijnen en het sproeibeeld verschillen per project. Alle hoeken van een krat, tray, emmer of ander product moeten goed gereinigd worden. Daarbij is de vuistregel dat er 80% van het wasproces is gericht op het reinigen van de binnenkant van de krat, waar vanzelfsprekend de meeste vervuiling is gesitueerd. 

Heeft een klant meerdere verschillende producten, zoals een emmer én een tray, dan wordt er een gulden middenweg gezocht én gevonden om ervoor te zorgen dat beide producten optimaal kunnen worden gereinigd. 

Dit proces herhalen we bij elke verhuuropdracht opnieuw: een standaard-machine afstellen op het product of de producten. Bovendien worden de machines voor de verhuur altijd volledig getest en grondig schoongemaakt voor gebruik.

Korte of lange termijn huur?

Samen met de klant stemmen we altijd goed af wat de duur van een huurperiode wordt. Maar altijd gaat het erom dat de wascapaciteit goed opgevangen wordt. Hoe groter de opdracht, hoe langer het duurt om een machine te prepareren. Bij korte termijn verhuur staat de machine meestal binnen enkele dagen klaar. Bij een langere termijn verhuur dient er rekening gehouden te worden met een langere aanlooptijd die moet passen in de logistiek van zowel Limex als de organisatie. 

Plug and play

In het geval van korte termijn huur in de regio, nemen onze klanten vaak zelf de verantwoordelijkheid over het transport. Dit zijn dan ook kleinere machines die handmatig bediend worden. Dit is bijvoorbeeld aantrekkelijk voor een kleine aardbeienkwekerij die zijn aardbeientrays één keer per jaar wil wassen. Deze klant komt met zijn busje de wasmachine ophalen en over een week komen ze de machine weer terugbrengen. Ofwel: deze dienstverlening is uitermate geschikt voor seizoensgebonden vraagstukken!

Tailor-made

Wanneer we het hebben over huur voor langere termijn, dan gaat dat over een periode vanaf enkele maanden. Bij deze projecten vindt er een langere aanlooptijd plaats, waarin er veel gecommuniceerd, georganiseerd en gepland wordt. De machines die voor langere tijd op locatie staan worden op maat gemaakt inclusief een geautomatiseerd wasproces, langere waslijnen, met soms een ingebouwde afblazer en diverse opties 

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van het huren van een wasmachine? Bekijk dan ook eens deze pagina

Lees ook deze nieuwsberichten

Limex onderzoekt diverse wasprocessen en verwijdert succesvol Fusarium Oxysporum uit oogstkratten en zaaitrays

Limex onderzoekt diverse wasprocessen en verwijdert succesvol Fusarium Oxysporum uit oogstkratten en zaaitrays

Na het ontwikkelen van succesvolle reinigingsmethodes voor verwijdering van het TVX virus, ToBRFV en CGMMV virussen, onderzocht Limex deze zomer op eigen initiatief diverse wasprocessen om Fusarium Oxysporum te verwijderen uit oogstkratten en zaaitrays.

Lees verder

6 redenen om een krattenwasmachine of traywasmachine te huren

6 redenen om een krattenwasmachine of traywasmachine te huren

Onze senior account manager, Gertie Rongen, en sales engineer, Bart Bovee, geven 6 redenen om een wasmachine te huren!

Lees verder

Het belang van goed onderhoud

Het belang van goed onderhoud

Grondig en nauwkeurig onderhoud van een wasser zorgt ervoor dat de machine optimaal blijft presteren en lang meegaat. Paul geeft je tips!

Lees verder

Bekijk hier ons volledige nieuwsoverzicht

Mogelijk ook interessant

Het belang van goed onderhoud

Het belang van goed onderhoud

Grondig en nauwkeurig onderhoud van een wasser zorgt ervoor dat de machine optimaal blijft presteren en lang meegaat. Paul geeft je tips!

Lees verder

Duurzame reiniging met schuim

Duurzame reiniging met schuim

Limex introduceert een revolutionair nieuw concept: reiniging van kisten, kratjes en andere herbruikbare transportverpakkingen met schuim.

Lees verder

Meer wassen met minder voor teelt op water

Meer wassen met minder voor teelt op water

Wij investeren momenteel in onderzoek en ontwikkeling van wasmachines met een lager waterverbruik. Dankzij nieuwe, betere filters worden grote hoeveelheden vuil uit het waswater gehaald.

Lees verder