6 redenen om een krattenwasmachine of traywasmachine te huren

Sinds de dag dat Limex begon, combineren we de verkoop van wasmachines met de verhuur van wasmachines. Het huren van bijvoorbeeld een traywasser biedt een fantastisch alternatief wanneer een grote investering niet wenselijk is of wanneer de klant werkt met seizoensgebonden producten zoals aardbeien, jonge planten of asperges. Ook willen klanten in sommige gevallen een wasser eerst graag uitproberen voordat ze besluiten er een aan te schaffen.

Met kennis en kunde

Senior accountmanager, Gertie Rongen, en sales engineer, Bart Bovee, komen dagelijks in aanraking met uiteenlopende vraagstukken over verhuur van onze wasmachines. Gertie is werkzaam bij Limex sinds 1999. Door haar ervaring van inkoop tot verkoop binnen Limex en kennis over alle facetten van het bedrijf, kent zij de machines van binnen en van buiten. Met haar speciale interesse in de technische kant van het vak, voelt ze zich als een vis in het water tussen de engineers van Limex.

Zo ook Bart, die een rugzak vol technische ervaring draagt. Ooit begonnen als monteur, later doorgegroeid tot chef werkplaats. Sinds 2019 past hij zijn technische kennis toe op de verkoop van Limex wasmachines. Met de vaardigheid en kunde op verschillende gebieden van dezelfde tak van sport, zijn Gertie en Bart de aangewezen personen om je alle ins en outs te vertellen over het verhuur van Limex wasmachines.

Bart en Gertie

Gertie: “Ik heb echt een passie voor dit vak! Door de jaren heen leren wij zo veel bij Limex over verschillende soort teelten. Door testen en innovaties hebben we een beweeglijk vak waarin iedere dag anders is. ”

6 redenen om een krattenwasser of traywasser te huren

1. Tijdelijk wasvraagstuk

Het kan aantrekkelijk zijn voor kleinere telers om alle kratten één of twee keer per jaar grondig te wassen en ontsmetten. Dat zou een reden kunnen zijn om een krattenwasser voor een week te huren. 

2. Pieken opvangen

Ook huren bedrijven naast hun huidige krattenwasmachine vaak een extra wasmachine om piekwerk op te vangen in een bepaalde periode.

3. Proefperiode

Een Limex wasmachine huren is een goede oplossing wanneer een bedrijf een wasmachine wil kopen maar de levertijd te lang is. Zodoende vangen ze dit gat op met tijdelijke wasmachines. 

4. Seizoensgebonden teelt

Een wasmachine huren kan grote voordelen bieden voor telers die seizoensgebonden producten produceren. Bij een Duitse organisatie zetten ze gehuurde machines in voor de kersenteelt of bijvoorbeeld aspergeteelt. Dat zijn korte seizoenen. De machine wordt verhuurd door een overkoepelende organisatie waar meerdere kersentelers hun kratjes kunnen laten wassen. 

5. Geen investering nodig, vaste kosten worden variabel

Omdat we werken met tijdelijke contracten, worden vaste kosten variabel. In de eerste weken worden kosten opgenomen voor het klaarmaken van de wasmachine, daarna zijn de kosten altijd hetzelfde. Ofwel: geen verrassingen en je weet precies welke kosten je te wachten staan! 

6. Als er geen investeringsbudget beschikbaar is

Als een bedrijf of organisatie geen investeringbudget vrij kan maken, wordt wassen tóch mogelijk door het verhuur van wasmachines. Dat kan interessant zijn voor bijvoorbeeld coöperaties die seizoensproducten verwerken. Een coöperatie heeft veelal geen winstoogmerk. Een investering zou het resultaat van dat jaar flink beïnvloeden. Huurkosten lopen daarentegen gelijk met de inkomsten.  

Altijd een persoonlijke aanpak

Verhuur is een van onze diensten die beslist samengaat met veel klantencontact: zowel onze klanten als hun vraagstukken kunnen zeer divers zijn, dus is het van groot belang om alle specificaties mee te nemen in het opstellen van een huurcontract. Van kleine zelfstandige tuinders tot directieleden van grote tuinbouwbedrijven of retail: er wordt altijd ingespeeld op de behoefte van de klant door de wasmachine zo goed mogelijk af te stellen op het product dat gereinigd dient te worden. 

Bij het verhuur van een machine is een onderhoudsovereenkomst verplicht. Dat wil zeggen dat wij ongeveer één keer per maand de machine op locatie controleren om ervoor te zorgen dat alles blijft lopen zoals het moet én zodat de klant er geen omkijken naar heeft. 

De opbouw van een machine

Hoewel er voor ‘korte termijn verhuur’ vaak standaard modellen wassers beschikbaar zijn, zullen deze altijd nog afgesteld moeten worden op het specifieke type product. Het kan namelijk zo zijn dat de geleidingen, de waslijnen en het sproeibeeld verschillen per project. Alle hoeken van een krat, tray, emmer of ander product moeten goed gereinigd worden. Daarbij is de vuistregel dat er 80% van het wasproces is gericht op het reinigen van de binnenkant van de krat, waar vanzelfsprekend de meeste vervuiling is gesitueerd. 

Heeft een klant meerdere verschillende producten, zoals een emmer én een tray, dan wordt er een gulden middenweg gezocht én gevonden om ervoor te zorgen dat beide producten optimaal kunnen worden gereinigd. 

Dit proces herhalen we bij elke verhuuropdracht opnieuw: een standaard-machine afstellen op het product of de producten. Bovendien worden de machines voor de verhuur altijd volledig getest en grondig schoongemaakt voor gebruik.

Korte of lange termijn huur?

Samen met de klant stemmen we altijd goed af wat de duur van een huurperiode wordt. Maar altijd gaat het erom dat de wascapaciteit goed opgevangen wordt. Hoe groter de opdracht, hoe langer het duurt om een machine te prepareren. Bij korte termijn verhuur staat de machine meestal binnen enkele dagen klaar. Bij een langere termijn verhuur dient er rekening gehouden te worden met een langere aanlooptijd die moet passen in de logistiek van zowel Limex als de organisatie. 

Plug and play

In het geval van korte termijn huur in de regio, nemen onze klanten vaak zelf de verantwoordelijkheid over het transport. Dit zijn dan ook kleinere machines die handmatig bediend worden. Dit is bijvoorbeeld aantrekkelijk voor een kleine aardbeienkwekerij die zijn aardbeientrays één keer per jaar wil wassen. Deze klant komt met zijn busje de wasmachine ophalen en over een week komen ze de machine weer terugbrengen. Ofwel: deze dienstverlening is uitermate geschikt voor seizoensgebonden vraagstukken!

Tailor-made

Wanneer we het hebben over huur voor langere termijn, dan gaat dat over een periode vanaf enkele maanden. Bij deze projecten vindt er een langere aanlooptijd plaats, waarin er veel gecommuniceerd, georganiseerd en gepland wordt. De machines die voor langere tijd op locatie staan worden op maat gemaakt inclusief een geautomatiseerd wasproces, langere waslijnen, met soms een ingebouwde afblazer en diverse opties 

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van het huren van een wasmachine?

Lees ook deze nieuwsberichten

Wat zijn de volledige waskosten per krat?

Wat zijn de volledige waskosten per krat?

Limex maakte een exploitatiecalculator om de operationele kosten van een krattenwasserij te bepalen.

Lees verder

Limex big boxen wasmachine

Limex big boxen wasmachine

Met deze wasmachine bent u in staat om met minimale inzet van water, energie en chemicaliën een maximaal wasresultaat te behalen. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat Fusarium-schimmel of Listeria-bacteriën zich verspreiden. Een schuimunit kan ook worden toegevoegd voor optimale desinfectie. 

Lees verder

Limex academie

Limex academie

Leer meer over de toepassing van de Dosatron op onze kratwasser in de onderstaande video. Let op de do’s en […]

Lees verder

Bekijk hier ons volledige nieuwsoverzicht

Mogelijk ook interessant

Het belang van goed onderhoud

Grondig en nauwkeurig onderhoud van een wasser zorgt ervoor dat de machine optimaal blijft presteren en lang meegaat. Paul geeft je tips!

Lees verder

Duurzame reiniging met schuim

Limex introduceert een revolutionair nieuw concept: reiniging van kisten, kratjes en andere herbruikbare transportverpakkingen met schuim.

Lees verder

Meer wassen met minder voor teelt op water

Wij investeren momenteel in onderzoek en ontwikkeling van wasmachines met een lager waterverbruik. Dankzij nieuwe, betere filters worden grote hoeveelheden vuil uit het waswater gehaald.

Lees verder

Dit zeggen tevreden klanten over ons

Limex emmerwasmachine bij Kurz Blumen in Korntal-Münchingen in Duitsland

“Limex heeft ons heel goed geadviseerd over de mogelijkheden voor het professioneel reinigen van bloemenemmers.  Gemaakte afspraken zijn nagekomen en hun service is uitstekend te noemen. De wasser is echt een investering die nu al zijn waarde heeft bewezen in ons bedrijf.”

Automatisering in de tuinbouw: een duurzame en efficiënte traywasser voor Iribov

Michiel van Bennekom: “Limex doet wat ze zeggen en zegt wat ze doen. We zijn uiteindelijk zeer tevreden met het geleverde product, waarmee we goed kunnen werken.”

Limex bakken- en traywasser bij Jungpflanzen Gernert

“De trays worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd met Menno Florades schuim. Het wasresultaat was al snel te zien aan de betere wortelkwaliteit.” – Achim Gernert, eigenaar Gernert Jungpflanzen

Twee krattenwasserlijnen bij RedStar: schitterende was- en droogresultaten

Peter van Geest, Coördinator TD bij RedStar: “Tegen de tijd dat de kratten gestapeld zijn, zijn ze droog. Voor ons is dat al een hele grote vooruitgang. De oplossingen die door Limex gevonden zijn, daar zijn we dus echt heel blij mee.”

Wasser voor aardbeien substraatbakken voor Jarðarberjaland in Ijsland

Steinar Jensen: “We streven naar een optimale hygiëne, zonder chemische producten. Alles werkt precies zoals Limex zei dat het zou werken.”

Twee familiebedrijven bedrijven bundelen hun krachten: VHM en Limex werken samen aan de realisatie van een boxenwaslijn voor kuubskisten

Rik, VHM: “Met deze samenwerking komen die verschillende markten samen. Wij tillen dankzij de expertise van Limex de hygiëne van onze lijnen naar een hoger niveau, en Limex heeft nu toegang tot automatisering.”

5 Traywassers in 4 jaar bij Svenska Skogsplantor

“Onze samenwerking met Limex is erg goed verlopen. Een leverancier waarmee we graag samen blijven werken en die we aanbevelen als goede partner.” – Niclas Noord

Intensieve en duurzame krattenwasser voor Wijnen Square Crops

“Met deze wasser weten we zeker dat de kratten die uit de machine komen schoon en vrij van virussen en andere ziektes zijn, ze kunnen zonder risico gebruikt worden in onze processen.” – Koen Saris

Karren- en traywassers Ontario Plants Propagation

“Ik ben écht groos dat wij zulke grote, intensieve karren- en traywassers krijgen” – Pieter van Dijk

Volautomatische waslijn voor Royal De Ree Holland

“Uiteindelijk hebben wij een systeem dat de gaasbakken veel schoner wast dan de oude installatie en is de bediening van 3 personen naar 1 persoon teruggebracht.” – Joost van den Berg

Reichenspurner Hof in Tüßling beperkt verspreiding van virussen en schimmels met de nieuwe Limex krattenwasser

Directeur dhr. Stefan Smole: “Met deze compacte machine kunnen we erg efficiënt onze kisten wassen en desinfecteren en we besparen reinigingsmiddel, water en energie”

Limex krattenwassers bij Wesselman Flowers

“In de teelt zien we cyclus na cyclus de tulpen gelijkmatig opkomen. Extra toegevoegde waarde is dat de machine TVX virus kan verwijderen. Ik kan elke tulpen kweker een Limex wasser aanbevelen.” – Joost Wesselman

Limex emmerwasser bij Veiling Holambra Brazilië

“Limex heeft met de levering van de emmerwasser volledig aan al onze verwachtingen voldaan. Limex heeft in Brazilië een tevreden klant!” – André van Kruijssen

Limex tray- en drijverwasmachine verlaagt waterverbruik en verbetert teelthygiëne bij De Kruidenaer in Etten-Leur

Christ Monden: “Nadat ik Joep Janssen een rondleiding had gegeven in de kas en mijn wensen had gedeeld, had Joep meteen een beeld van de toepassingsmogelijkheden. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de plaatsing van de wasinstallatie waardoor wij veel water besparen.”

Matman Australië: Limex wasmachines op voorraad, supersnelle levering en professionele service.

“Ik gebruik uitsluitend machines van Limex vanwege de bewezen en degelijke kwaliteit.” zegt Rob van Geneijgen

Maak kennis met onze duurzame partner: PlantLab

“We zijn heel enthousiast over het wasresultaat van de Limex-machine. We delen onze plannen en werkmethode graag met een bedrijf als Limex, omdat ze net als wij duurzaamheid voorop hebben staan, en we kijken uit naar een mooie en succesvolle samenwerking in de toekomst!” – Hans van Scheijndel

Duits familiebedrijf maakt switch van tomatenteelt naar sla op water met hulp van Limex drijverwasmachine

“Het is prettig dat de lijnen kort zijn,” vertelt Dhr. Leo Berghs Trienekens. “Je kan gewoon binnenlopen in de fabriek.” Hij heeft uitgebreid de drijverwasmachines kunnen bekijken en testen. “Dat vergroot het vertrouwen voor de aankoop. En zolang je de machine goed schoonhoudt, is er eigenlijk geen onderhoud nodig. We waarderen de professionele en persoonlijke aanpak van Limex”.

Karrenwasser Limex draagt bij aan hygiëne WPK Vegetable Plants

“Met deze investering zijn we beter in staat om mogelijke bedreigingen van buitenaf ook echt buiten de deur te houden”, aldus Erik van der Arend – algemeen directeur bij WPK Vegetable Plants.

Spargelmesser Firmenich plaatste al 120 kistenwasmachines van Limex in Duitsland

Bedrijfsleider Jürgen Firmenich: “Als alle leveranciers zo zouden presteren als Limex, heb ik veel minder zorgen: de communicatie is goed, en als er toch een keer een probleem is, wordt dat snel opgelost.”

LCS / Royal FloraHolland Emmerwassers

“De Limex-wasmachines zijn voor LCS een onmisbare component voor een succesvolle dienstverlening!” – Jan van Hoef

Verbeterde teelt hygiëne dankzij Limex tray wasmachine voor ImHofBio

Na verschillende machines te hebben getest, hebben we voor Limex gekozen. Ze gaven ons deskundig en gedegen advies tijdens het aankooptraject. Zo konden we de nieuwe machine aan onze behoeften aanpassen. Inmiddels hebben we de ervaring dat ze ook goede aftersales-service en -advies bieden. – Hansjürg Imhof

Limex krattenwasser bij Boer Erik

“Bij andere fruittelers heb ik machines van Limex zien staan, zelfs een die al 25 jaar in gebruik is en nog steeds werkt. Op het moment dat ik investeer, vind ik het belangrijk om in kwalitatieve en goedwerkende producten te investeren die ik jarenlang kan blijven gebruiken” – Boer Erik

Limex ontwikkelt proces voor hygiënische reiniging van zaai trays

“Limex ontwikkelt voortdurend en voldoet zo aan onze steeds strengere eisen. We kunnen Limex met een gerust geweten aanbevelen.”- Oliver Schneider

Duurzame boxenwasser Scherpenhuizen

Limex leverde voor distributiecentrum Scherpenhuizen een boxenwasser, type KKW6000NS voor het duurzaam wassen van boxen waarbij het water verwarmd wordt door hoogwaardige restwarmte uit de koeling.

Hishtil en Limex kondigen uitgebreide samenwerking aan

“Dankzij deze productieve samenwerking tussen Limex en Hishtil kunnen beide bedrijven hun klanten de beste reinigingsoplossing en gezond opkweekmateriaal bieden, zodat ze hun gewaskwaliteit en opbrengsten kunnen maximaliseren.” – Amit Dagan

Uitbreiding bij Box Cleaning Service: nieuwe locatie én nieuwe krattenwasser

Luc Vrenken: “We werken al jaren tot volle tevredenheid samen. Ik heb veel wassers in de praktijk zien draaien, maar door de robuuste bouwwijze van Limex blinken ze echt uit.”

Silver – onze krattenwasser partner in Chili

“Wij werken met veel plezier samen met Limex, waar alle kennis in huis is betreffende de uitdagingen op het gebied van hygiëne en waterschaarste waar wij in Chili en sommige andere regio’s mee te maken hebben.” – Martin Campos

Limex traywasser bij Bergvik Skog Plantor

“De traywasmachine werkt geweldig en dat heeft de totale productie op de kwekerij een enorme boost gegeven. Ik kan elke bosplantproducent de Limex-traywasmachine aanraden.” – Ronny Anngren

Limex krattenwasser bij Banken Champignons

“De Limex krattenwasser voldoet aan onze hygiëne-eis (microbiologische reinheid) en heeft een droogresultaat van minder dan vier gram per kratje. Zo kunnen 5600 kratjes per uur schoon afgeleverd worden, waardoor onze levercapaciteit optimaal blijft.” – Jurgen Banken