Kwekers in de rij voor Limburgse vinding tegen tomatenvirus

In een uitgebreid artikel van het AD Westland is vandaag (vrijdag 15 mei 2020) te lezen dat Westlandse tomatenkwekers zich massaal melden bij Limex. Van de vooralsnog 21 Nederlandse tomatentelers die getroffen zijn door het tomatenvirus ToBRFV (Tomato Brown Rugose Fruit Virus) zijn er namelijk negen telers gevestigd in het Westland.

De publicatie in de regio-editie van het Algemeen Dagblad verschijnt naar aanleiding van ons onderzoek naar de verwijdering van het ToBRFV van kratten middels het inzetten van verschillende wasprocessen. Een resistent tomatenzaadje is er voorlopig namelijk nog niet en daarom worden alternatieve methoden aangrepen door telers en leveranciers in de strijd tegen het vernietigende tomatenvirus. Ons laboratoriumonderzoek heeft aangetoond dat extreme hygiĆ«nemaatregelen, zoals het wassen van zaaitrays en oogstkratten uitkomst bieden om het virus te verdrijven.  

De online editie van het artikel in het AD Westland is hier te lezen.

Aandacht voor Limex onderzoek in AD Westland (15-5-2020).

Lees ook deze nieuwsberichten

6 redenen om een krattenwasmachine of traywasmachine te huren

6 redenen om een krattenwasmachine of traywasmachine te huren

Onze senior account manager, Gertie Rongen, en sales engineer, Bart Bovee, geven 6 redenen om een wasmachine te huren!

Lees verder

Het belang van goed onderhoud

Het belang van goed onderhoud

Grondig en nauwkeurig onderhoud van een wasser zorgt ervoor dat de machine optimaal blijft presteren en lang meegaat. Paul geeft je tips!

Lees verder

Effectieve verwijdering TVX virus

Effectieve verwijdering TVX virus

Het Tulpen Virus X is voor bloembollentelers, en in het bijzonder voor tulpenbroeiers, een bijzonder taai bestrijdbaar virus.

Lees verder

Bekijk hier ons volledige nieuwsoverzicht