Kwekers in de rij voor Limburgse vinding tegen tomatenvirus

In een uitgebreid artikel van het AD Westland is vandaag (vrijdag 15 mei 2020) te lezen dat Westlandse tomatenkwekers zich massaal melden bij Limex. Van de vooralsnog 21 Nederlandse tomatentelers die getroffen zijn door het tomatenvirus ToBRFV (Tomato Brown Rugose Fruit Virus) zijn er namelijk negen telers gevestigd in het Westland.

De publicatie in de regio-editie van het Algemeen Dagblad verschijnt naar aanleiding van ons onderzoek naar de verwijdering van het ToBRFV van kratten middels het inzetten van verschillende wasprocessen. Een resistent tomatenzaadje is er voorlopig namelijk nog niet en daarom worden alternatieve methoden aangrepen door telers en leveranciers in de strijd tegen het vernietigende tomatenvirus. Ons laboratoriumonderzoek heeft aangetoond dat extreme hygiĆ«nemaatregelen, zoals het wassen van zaaitrays en oogstkratten uitkomst bieden om het virus te verdrijven.  

De online editie van het artikel in het AD Westland is hier te lezen.

Aandacht voor Limex onderzoek in AD Westland (15-5-2020).

Lees ook deze nieuwsberichten

Meer wassen met minder voor teelt op water

Meer wassen met minder voor teelt op water

Wij investeren momenteel in onderzoek en ontwikkeling van wasmachines met een lager waterverbruik. Dankzij nieuwe, betere filters worden grote hoeveelheden vuil uit het waswater gehaald.

Lees verder

Succesvol verwijderen van komkommerbontvirus CGMMV

Succesvol verwijderen van komkommerbontvirus CGMMV

Wij deden onderzoek naar de eventuele invloed van wasprocessen op het bestrijden Ć©n verwijderen van virussen als ToBRFV en CGMMV. De resultaten van dit onderzoek blijken bijzonder waardevol te zijn!

Lees verder

Het jaar 2020: een terugblik

Het jaar 2020: een terugblik

Een terugblik op een druk en dynamisch 2020 door onze directeur Joep Janssen.

Lees verder

Bekijk hier ons volledige nieuwsoverzicht