Familiebedrijf Limex bestaat 30 jaar

Dertig jaar geleden, op 20 april 1990, richtten Jan en Annie Janssen het toenmalige Limex Machine Exploitatie B.V. op in een garagebox in het Limburgse Grashoek. Tegenwoordig staat hun zoon Joep Janssen aan het roer van dit familiebedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een professionele machinebouwer op wereldniveau. Een niveau dat Limex mede bereikt heeft dankzij de inzet en passie van het team met enthousiaste en vakkundige collega’s die verschillende disciplines vertegenwoordigen. Daarnaast beschikt Limex over een aparte tak gericht op dienstverlening.

Limex ontwikkelt en levert al drie decennia wasmachines voor het reinigen van kratten, trays emmers en karren. Onder leiding van Joep Janssen richt het bedrijf zich, sinds enkele jaren, volledig op de tuinbouw- en sierteeltbranche. Door het verbeteren van teelthygiëne en producthygiëne lopen gewassen substantieel minder risico op besmetting. Als uitval door een besmetting wordt verminderd, levert dat direct hogere output op. Verbruikte grondstoffen en arbeid zijn er immers al ingestopt. Het gevolg: een direct resultaat voor de teler.

De Limex machines maken het daarnaast ook mogelijk om plastic kratten en trays te hergebruiken. Wat hygiëne betreft, is het dus niet meer nodig om eenmalige verpakkingen te gebruiken. Hiermee leveren we een directe bijdrage aan het verminderen van plastic afval.

Van kleinschalige maatwerkspecialist naar internationale speler

Oudgedienden kennen Jan Janssen waarschijnlijk nog uit de tijd dat hij met mobiele wassers en generatoren van de ene veiling naar de andere veiling reed in Nederland, Duitsland en België om aldaar telkens gedurende enkele weken de groentekratten te wassen. Destijds was het vooral zaak dat zand en plantresten uit de oogstkratten verwijderd werden. Het speelveld is veranderd, want tegenwoordig gaan reiningingsvraagstukken vaak over microbiologie en wordt bekeken hoe besmettingen zoals Fusarium, ToBRFV en Xanthomonas verwijderd kunnen worden uit b.v. zaaitrays en CC-karren. Kwekerijen worden zich steeds meer bewust van het belang van goede hygiëne.

Een van de eerste Limex krattenwassers.

‘Wat in al die jaren niet is veranderd, is de vraag naar degelijke goede machines. En mocht er onverhoopt toch iets fout gaan, dan wordt dat opgelost. Dit hebben mijn ouders mij met de paplepel ingegoten en dat blijf ik dan ook uitdragen’, aldus Joep Janssen. Het tientallen jaren uitstekend kunnen blijven functioneren kenmerkt de Limex machines. De bruisende tweedehands markt voor Limex machines typeert de kwaliteit van de machines des te meer.

Dertig jaar geleden kon vader Jan al rekenen op de hulp van zijn kinderen, waaronder zoon Joep (locatie foto: Limax, Horst).

Wastechnieken staan nooit stil en dat betekent dat Limex voortdurend nieuwe toepassingen ontwikkeld en innovaties doorvoert. De eigen engineeringsafdeling is continu bezig met het optimaliseren van de standaard wassers en met het integreren van nieuwe technieken. Zo worden er bijvoorbeeld desinfectietechnieken ontwikkeld samen met producenten van desinfectiemiddelen en integreren we warmtewisselaars en filters in onze standaard machines. Alle innovaties zijn erop gericht om het verbruik van water, chemie en energie te verlagen, zonder afbreuk te doen aan het eindresultaat.

Opsplitsing naar twee divisies

Begin 2018 werd Limex opgesplitst naar twee divisies: het al bestaande Limex Machine Exploitatie B.V. verlegde de focus volledig naar de machinebouw en Limex Cleaning Solutions (LCS B.V.) concentreert zich vanaf dat moment op de full service dienstverlening. Beide bedrijven blijven aan elkaar verbonden en richting klanten wordt er dan ook regelmatig samengewerkt.

Lees ook deze nieuwsberichten

Kwekers in de rij voor Limburgse vinding tegen tomatenvirus

Aandacht voor het laboratoriumonderzoek van Limex in de strijd tegen het tomatenvirus ToBRFV in het AD Westland.

Lees verder

De Limex-methode verslaat het tomatenvirus ToBRFV

Limex heeft ToBRFV succesvol verwijderd uit tomatenkisten !!
Getest door een onafhankelijk laboratorium

Lees verder

Familiebedrijf Limex bestaat 30 jaar

Op 20 april 1990, richtten Jan en Annie Janssen het toenmalige Limex Machine Exploitatie B.V. op in een garagebox in het Limburgse Grashoek. Tegenwoordig staat hun zoon Joep Janssen aan het roer van dit familiebedrijf.

Lees verder

Bekijk hier ons volledige assortiment