Refurbished emmer-, tray- en krattenwassers: hét prijsvriendelijke en duurzame alternatief

Annie en Jan Janssen, oprichters van Limex, bouwden 30 jaar geleden al degelijke en flexibele wasmachines met de gedachte ze in de toekomst eenvoudig te kunnen reviseren. Dankzij vooruitstrevende technieken kan Limex zelfs de oudste machines nieuw leven inblazen met behoud van uitstekende wasresultaten. Niet alleen is zo’n refurbished/reusable machine lager geprijsd, maar ook nog eens eens duurzamer.

Reusable wasser lagere co2 voetafdruk dan gerecyclede wasser

Het hergebruiken van wassers en het opnieuw in de markt zetten van refurbished wassers is een milieuvriendelijk alternatief. Het is zelfs nóg zuiniger dan het volledig recyclen van wasmachines. Het kost namelijk veel energie en mankracht om machineonderdelen te demonteren en om te smelten tot nieuwe onderdelen. 

Bij het refurbishen van een wasser worden slechts de verouderde of versleten onderdelen vervangen. Denk daarbij aan onderdelen in de wasmachine zoals de pomp, aandrijving en besturing. Het zijn meestal de bewegende onderdelen in een machine die aan slijtage onderhevig zijn. De wasser wordt door Limex goed onderhouden en componenten worden wanneer nodig vervangen, zodat andere machine onderdelen een langer leven hebben. Daarnaast zijn nieuwere onderdelen veelal zuiniger dankzij de technische ontwikkelingen van vandaag. 

Kortom: een refurbished wasmachine is een milieubewuste keuze.

Limex koopt verouderde wassers terug

In het geval van een verouderde machine, ondersteunt Limex hun klanten bij het reviseren van hun wasmachine. Dit kan in de vorm van passende spare-parts en/of volledige renovatie van de machine.

Wanneer een machine niet meer bruikbaar is, bijvoorbeeld vanwege een drastische verandering in capaciteit van een bedrijf, koopt Limex de machine terug. Vervolgens refurbishen ze deze wasser en zetten hem opnieuw in de markt. Samen met de klant wordt er dan gekeken welke wasmachine er beter bij het huidige wasvraagstuk past. Een refurbished machine komt altijd geupgrade terug in de markt, inclusief alle geldende CE veiligheidsmaatregelen én met volledige garantie.

Sinner Cirkel voor een betrouwbaar en duurzaam resultaat

Vanzelfsprekend blijft de kwaliteit van het wasproces van een refurbished wasser gegarandeerd hoogwaardig. Dit is toe te lichten aan de hand van Sinner Cirkel – het wasprincipe dat Limex in iedere installatie toepast. In dit principe worden vier verschillende variabelen nauwkeurig gebalanceerd: chemie, temperatuur, tijd en kracht. Voor het beste wasresultaat zijn deze vier parameters perfect in evenwicht. Een bewezen effectieve wasmethode: geen druppel water en/of reinigingsmiddel wordt onnodig verspild.

De degelijkheid van een reusable Limex wasser

Twee grote Limex waslijnen hebben hun dienst bewezen bij bloemenveiling Royal FloraHolland, waar ze gedurende 10 jaar maar liefst 20 uur per dag (!) hebben gedraaid. Toen het vraagstuk van Royal FloraHolland veranderde en hun wasmachines werden vervangen, zijn deze lijnen volledig gereviseerd en in bedrijf genomen door groenteproducent P. van Osch en dienstverlener Box Cleaning Services (BCS). Daar zijn deze waslijnen vandaag de dag volop in gebruik. 

In het basisontwerp van de machine houdt Limex er al rekening mee dat wassers toekomstbestendig moeten zijn. Vandaar dat ze alleen kiezen voor de beste materialen in de bouw van hun wassers. 

De voordelen van een refurbished wasmachine

  • Het wasresultaat van refurbished wasmachines is net zo hoogwaardig als dat van een gloednieuwe wasser. Hierdoor hebben Limex machines een hoge tweedehands waarde – en dat terwijl de prijs van deze machines laag blijft. 
  • Het refurbishen van een bestaande Limex machine laat een lagere co2 voetafdruk achter en is daarmee een duurzaam alternatief voor een gloednieuwe machine.
  • Daarnaast staat momenteel de supply chain door globale ontwikkelingen onder druk. Levertijden op refurbished wassers zijn doorgaans korter dan nieuwe wassers. In de loop der jaren heeft Limex al ruim 60 machines een tweede leven gegeven. 

Wat zijn de mogelijkheden van refurbished machines?

Limex is altijd op zoek naar verouderde machines en machines die niet meer in gebruik zijn om te refurbishen. Meer informatie over mogelijkheden van reusable/refurbished wasmachines? Neem dan direct contact met ons op!

Lees ook deze nieuwsberichten

Wat zijn de waskosten per krat?

Wat zijn de waskosten per krat?

Limex maakte een exploitatiecalculator om de operationele kosten van een krattenwasserij te bepalen.

Lees verder

Limex big boxen wasmachine

Limex big boxen wasmachine

Met deze wasmachine bent u in staat om met minimale inzet van water, energie en chemicaliën een maximaal wasresultaat te behalen. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat Fusarium-schimmel of Listeria-bacteriën zich verspreiden. Een schuimunit kan ook worden toegevoegd voor optimale desinfectie. 

Lees verder

Limex academie

Limex academie

Leer meer over de toepassing van de Dosatron op onze kratwasser in de onderstaande video. Let op de do’s en […]

Lees verder

Bekijk hier ons volledige nieuwsoverzicht

Mogelijk ook interessant

Refurbished machines

Refurbished machines

Ben je op zoek naar een tweedehands krattenwasser, emmerwasser, traywasser of een andere Limex-machine?

Bekijk machine

Wasmachine huren

Wasmachine huren

Huur een Limex-machine; een goed alternatief voor wanneer een structurele aankoop niet wenselijk is of een grote investering niet direct haalbaar is. Bekijk de mogelijkheden.

Bekijk machine

Klantspecifieke wasmachine projecten

Klantspecifieke wasmachine projecten

Onze standaardmodules zijn door kleine aanpassingen te doen aan te passen op jouw specifieke gewas of product. Daarmee hebben we ruim honderd reinigingsoplossingen in huis voor de groenten-, fruit- en plantensector.

Bekijk machine

Dit zeggen tevreden klanten over ons

Limex emmerwasmachine bij Kurz Blumen in Korntal-Münchingen in Duitsland

“Limex heeft ons heel goed geadviseerd over de mogelijkheden voor het professioneel reinigen van bloemenemmers.  Gemaakte afspraken zijn nagekomen en hun service is uitstekend te noemen. De wasser is echt een investering die nu al zijn waarde heeft bewezen in ons bedrijf.”

Automatisering in de tuinbouw: een duurzame en efficiënte traywasser voor Iribov

Michiel van Bennekom: “Limex doet wat ze zeggen en zegt wat ze doen. We zijn uiteindelijk zeer tevreden met het geleverde product, waarmee we goed kunnen werken.”

Limex bakken- en traywasser bij Jungpflanzen Gernert

“De trays worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd met Menno Florades schuim. Het wasresultaat was al snel te zien aan de betere wortelkwaliteit.” – Achim Gernert, eigenaar Gernert Jungpflanzen

Twee krattenwasserlijnen bij RedStar: schitterende was- en droogresultaten

Peter van Geest, Coördinator TD bij RedStar: “Tegen de tijd dat de kratten gestapeld zijn, zijn ze droog. Voor ons is dat al een hele grote vooruitgang. De oplossingen die door Limex gevonden zijn, daar zijn we dus echt heel blij mee.”

Wasser voor aardbeien substraatbakken voor Jarðarberjaland in Ijsland

Steinar Jensen: “We streven naar een optimale hygiëne, zonder chemische producten. Alles werkt precies zoals Limex zei dat het zou werken.”

Twee familiebedrijven bedrijven bundelen hun krachten: VHM en Limex werken samen aan de realisatie van een boxenwaslijn voor kuubskisten

Rik, VHM: “Met deze samenwerking komen die verschillende markten samen. Wij tillen dankzij de expertise van Limex de hygiëne van onze lijnen naar een hoger niveau, en Limex heeft nu toegang tot automatisering.”

5 Traywassers in 4 jaar bij Svenska Skogsplantor

“Onze samenwerking met Limex is erg goed verlopen. Een leverancier waarmee we graag samen blijven werken en die we aanbevelen als goede partner.” – Niclas Noord

Intensieve en duurzame krattenwasser voor Wijnen Square Crops

“Met deze wasser weten we zeker dat de kratten die uit de machine komen schoon en vrij van virussen en andere ziektes zijn, ze kunnen zonder risico gebruikt worden in onze processen.” – Koen Saris

Karren- en traywassers Ontario Plants Propagation

“Ik ben écht groos dat wij zulke grote, intensieve karren- en traywassers krijgen” – Pieter van Dijk

Volautomatische waslijn voor Royal De Ree Holland

“Uiteindelijk hebben wij een systeem dat de gaasbakken veel schoner wast dan de oude installatie en is de bediening van 3 personen naar 1 persoon teruggebracht.” – Joost van den Berg

Reichenspurner Hof in Tüßling beperkt verspreiding van virussen en schimmels met de nieuwe Limex krattenwasser

Directeur dhr. Stefan Smole: “Met deze compacte machine kunnen we erg efficiënt onze kisten wassen en desinfecteren en we besparen reinigingsmiddel, water en energie”

Limex krattenwassers bij Wesselman Flowers

“In de teelt zien we cyclus na cyclus de tulpen gelijkmatig opkomen. Extra toegevoegde waarde is dat de machine TVX virus kan verwijderen. Ik kan elke tulpen kweker een Limex wasser aanbevelen.” – Joost Wesselman

Limex emmerwasser bij Veiling Holambra Brazilië

“Limex heeft met de levering van de emmerwasser volledig aan al onze verwachtingen voldaan. Limex heeft in Brazilië een tevreden klant!” – André van Kruijssen

Limex tray- en drijverwasmachine verlaagt waterverbruik en verbetert teelthygiëne bij De Kruidenaer in Etten-Leur

Christ Monden: “Nadat ik Joep Janssen een rondleiding had gegeven in de kas en mijn wensen had gedeeld, had Joep meteen een beeld van de toepassingsmogelijkheden. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de plaatsing van de wasinstallatie waardoor wij veel water besparen.”

Matman Australië: Limex wasmachines op voorraad, supersnelle levering en professionele service.

“Ik gebruik uitsluitend machines van Limex vanwege de bewezen en degelijke kwaliteit.” zegt Rob van Geneijgen

Maak kennis met onze duurzame partner: PlantLab

“We zijn heel enthousiast over het wasresultaat van de Limex-machine. We delen onze plannen en werkmethode graag met een bedrijf als Limex, omdat ze net als wij duurzaamheid voorop hebben staan, en we kijken uit naar een mooie en succesvolle samenwerking in de toekomst!” – Hans van Scheijndel

Duits familiebedrijf maakt switch van tomatenteelt naar sla op water met hulp van Limex drijverwasmachine

“Het is prettig dat de lijnen kort zijn,” vertelt Dhr. Leo Berghs Trienekens. “Je kan gewoon binnenlopen in de fabriek.” Hij heeft uitgebreid de drijverwasmachines kunnen bekijken en testen. “Dat vergroot het vertrouwen voor de aankoop. En zolang je de machine goed schoonhoudt, is er eigenlijk geen onderhoud nodig. We waarderen de professionele en persoonlijke aanpak van Limex”.

Karrenwasser Limex draagt bij aan hygiëne WPK Vegetable Plants

“Met deze investering zijn we beter in staat om mogelijke bedreigingen van buitenaf ook echt buiten de deur te houden”, aldus Erik van der Arend – algemeen directeur bij WPK Vegetable Plants.

Spargelmesser Firmenich plaatste al 120 kistenwasmachines van Limex in Duitsland

Bedrijfsleider Jürgen Firmenich: “Als alle leveranciers zo zouden presteren als Limex, heb ik veel minder zorgen: de communicatie is goed, en als er toch een keer een probleem is, wordt dat snel opgelost.”

LCS / Royal FloraHolland Emmerwassers

“De Limex-wasmachines zijn voor LCS een onmisbare component voor een succesvolle dienstverlening!” – Jan van Hoef

Verbeterde teelt hygiëne dankzij Limex tray wasmachine voor ImHofBio

Na verschillende machines te hebben getest, hebben we voor Limex gekozen. Ze gaven ons deskundig en gedegen advies tijdens het aankooptraject. Zo konden we de nieuwe machine aan onze behoeften aanpassen. Inmiddels hebben we de ervaring dat ze ook goede aftersales-service en -advies bieden. – Hansjürg Imhof

Limex krattenwasser bij Boer Erik

“Bij andere fruittelers heb ik machines van Limex zien staan, zelfs een die al 25 jaar in gebruik is en nog steeds werkt. Op het moment dat ik investeer, vind ik het belangrijk om in kwalitatieve en goedwerkende producten te investeren die ik jarenlang kan blijven gebruiken” – Boer Erik

Limex ontwikkelt proces voor hygiënische reiniging van zaai trays

“Limex ontwikkelt voortdurend en voldoet zo aan onze steeds strengere eisen. We kunnen Limex met een gerust geweten aanbevelen.”- Oliver Schneider

Duurzame boxenwasser Scherpenhuizen

Limex leverde voor distributiecentrum Scherpenhuizen een boxenwasser, type KKW6000NS voor het duurzaam wassen van boxen waarbij het water verwarmd wordt door hoogwaardige restwarmte uit de koeling.

Hishtil en Limex kondigen uitgebreide samenwerking aan

“Dankzij deze productieve samenwerking tussen Limex en Hishtil kunnen beide bedrijven hun klanten de beste reinigingsoplossing en gezond opkweekmateriaal bieden, zodat ze hun gewaskwaliteit en opbrengsten kunnen maximaliseren.” – Amit Dagan

Uitbreiding bij Box Cleaning Service: nieuwe locatie én nieuwe krattenwasser

Luc Vrenken: “We werken al jaren tot volle tevredenheid samen. Ik heb veel wassers in de praktijk zien draaien, maar door de robuuste bouwwijze van Limex blinken ze echt uit.”

Silver – onze krattenwasser partner in Chili

“Wij werken met veel plezier samen met Limex, waar alle kennis in huis is betreffende de uitdagingen op het gebied van hygiëne en waterschaarste waar wij in Chili en sommige andere regio’s mee te maken hebben.” – Martin Campos

Limex traywasser bij Bergvik Skog Plantor

“De traywasmachine werkt geweldig en dat heeft de totale productie op de kwekerij een enorme boost gegeven. Ik kan elke bosplantproducent de Limex-traywasmachine aanraden.” – Ronny Anngren

Limex krattenwasser bij Banken Champignons

“De Limex krattenwasser voldoet aan onze hygiëne-eis (microbiologische reinheid) en heeft een droogresultaat van minder dan vier gram per kratje. Zo kunnen 5600 kratjes per uur schoon afgeleverd worden, waardoor onze levercapaciteit optimaal blijft.” – Jurgen Banken