SCHONE ZAAITRAYS VOOR UW ZAAILINGEN EN JONGE PLANTEN

Een goede kwaliteit van uw planten staat of valt met een goede bedrijfshygiëne. U wilt immers voorkomen dat schimmels of bacteriën de planten aantasten, of dat schade ontstaat door een virus.

 

Maakt u bij de teelt gebruik van zaaitrays of potten? Dan heeft u vast gemerkt dat deze herbruikbare producten lastig te reinigen zijn. De achtergebleven planten- en grondresten vormen een voedingsbodem voor bacteriën en micro-organismen. Zo beïnvloedt levermos bijvoorbeeld de groei van een zaailing.

Daarvoor hebben wij een oplossing: de traywasmachine.

De oplossing: de traywasmachine

Speciaal voor de reiniging van uw trays, ontwikkelde Limex de traywasmachine.
De wasmachine is te gebruiken met voorwas (hogedruk) en hoofdwas (circulerend heet water). Na het wasproces zijn uw producten volledig vrij van grondresten en andere vervuiling. Uw trays zijn weer klaar voor gebruik.

Voordelen voor de boomkweker

Het gebruik van de Limex traywasher heeft meerdere voordelen:
• Schone zaaitrays, vrij van grond- en plantenresten
• Virus- bacterie- en schimmelvrije trays en potten
• Betere doorstroming van trays in uw automatisering
• Eenvoudig zelf schoon te houden
• Laag waterverbruik door het recycle principe
• Diverse desinfectiemogelijkheden

Wilt u schone zaaitrays?

Bel ons op +31 (0)773074412, of stuur een e-mail naar sales@limex.nl. We denken graag met u mee.

Waarom Limex?
Limex heeft meer dan 32 jaar ervaring met de reiniging van herbruikbare verpakkingen voor de groenten- en plantensector. In die periode heeft onze kennis van het wasproces niet stilgestaan. Limex weet wat er speelt en kent uw uitdagingen. Onze oplossing is daarom altijd afgestemd op uw specifieke situatie.
Limex traywasmachine in actie bij Svenska Skogsplantor in Zweden
Limex boomkwekers projecten
De Limex fustreiniger is bij verschillende boomkwekers in gebruik. Zoals bij Bergvik Skog Plantor AB en Svenska Skogsplantor, twee van de drie grootste bosplantproducenten in Zweden. Meer lezen over de ervaringen van Bergvik Skog? Lees dit artikel
Ontwikkeling/innovaties
Limex ontwikkelde een reinigingsproces waarmee een specifieke vervuiling op zaaitrays verwijderd kan worden, zoals de lastig te verwijderen Conniflex coating. Veel kwekers maken gebruik van dit middel ter bescherming tegen de snuitkever. Het mengsel van lijm en zand wordt mechanisch op de zaailingen aangebracht, en beschermt deze tegen de kever. Met het nieuwe reinigingsproces is de coating nu eenvoudig van de trays te verwijderen.
FOTOGALERIJ LIMEX BOOMKWEKERSTRAYS