• Limex biedt oplossingen voor de reiniging van uw kratten, fust, emmers en andere meermalige transportverpakkingen.

Limex boxenwasser in nieuw distributiecentrum Scherpenhuizen

Limex boxenwasser / Dolav wasser voor Scherpenhuizen Eindhoven wordt verwarmd d.m.v. restwarmte.

Samenwerking met Scherpenhuizen bv

Limex levert een nieuwe machine voor het duurzaam wassen van boxen aan Scherpenhuizen te Eindhoven. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de in- en export, groothandel verpakken, op- en overslag en distributie van groente, fruit en exoten. Scherpenhuizen is begin 2015 gestart met de planvorming voor een nieuw distributiecentrum.

BREEAM Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij Scherpenhuizen. Daarom is ervoor gekozen om deze nieuwbouw langs de BREEAM methodiek op te zetten. BREEAM is een methodiek om de duurzaamheidsprestatie van vastgoed te beoordelen. Door het ontwerp langs deze lat te leggen en te bouwen naar deze maatstaven creëren ze een duurzamere gebouwde omgeving. Voor deze ontwikkeling is er de ambitie om de maximale 5 sterren te behalen.

Limex machine voor het wassen van boxen

Limex levert t.b.v. dit nieuwe distributiecentrum een boxenwasser van het type KKW6000NS. Er worden 100 boxen per uur intensief gewassen. De boxenwasser wordt verwarmd door gebruik te maken van restwarmte afkomstig van de koelcellen. Het verwarmingswater heeft een relatief lage temperatuur. Om toch voldoende energie over te kunnen dragen is de boxenwasser voorzien van de “Limex tube heat exchangers”.

Voor meer informatie over de KKW6000NS of over de Limex tube heat exchangers, neem gerust contact op met Limex.

 

Reacties zijn gesloten.