BRANDSCHONE TRANSPORTEMMERS VOOR UW BLOEMEN

Versheid en presentatie spelen een belangrijke rol bij de verkoop van bloemen. Wilt u een optimale vaselife van uw bloemen?

Zorg voor transport in hygiënisch schone fusten. Dit doet u door de transportemmers na ieder transport te reinigen en te desinfecteren. Daarmee minimaliseert u de kans dat bacteriën of schimmels achterblijven die uw volgende lading aantasten. Met alle gevolgen van dien.

Eenmaal bij de winkelier beland, draait het om de beste presentatie van uw bloemen. Dit gebeurt bij voorkeur in emmers zonder stickers.

Maar hoe zorgt u voor hygiënisch brandschone emmers, zonder stickerresten?

De oplossing: de krattenwasmachine

Speciaal voor het transport van bloemen ontwikkelde Limex de emmerwasser. Deze reinigingsinstallatie zorgt voor een grondige reiniging van de bloemenemmers.

 

Afhankelijk van uw wensen bestaat de machine uit meerdere wasprocessen, zoals voorwas, hoofdwas, stickers verwijderen en eventueel desinfectiemiddel aanbrengen.

Elk wasproces bestaat op zijn beurt weer uit een andere combinatie van de volgende vier elementen:
• mechanische kracht (waterdruk)
• temperatuur
• chemische inwerking
• tijdsduur

 

Na het wasproces zijn uw transportemmers hygiënisch schoon. Uw fusten of emmers zijn dan weer klaar voor transport.

Capaciteiten van 200 tot 1200 stuks per uur zijn zeer gebruikelijk. Maar 5000 emmers per uur van Royal FloraHolland is ook geen enkel probleem.

NIEUW: Clean Touch

Een aanvulling op het wasproces van Limex is bijvoorbeeld het Clean Touch concept. Dit is een gloednieuwe manier om uw bloemenemmers te desinfecteren. Na het wasproces wordt de binnenkant van uw emmers nagespoeld met het Clean Touch desinfectiemiddel van Chrysal, dat zich hecht aan de wand van de emmers. Hierdoor blijven uw emmers minstens vier weken bacterievrij.

Voordelen voor de bloemenkweker

Met het gebruik van de Limex fustenwasinstallatie realiseert u:
• Brandschone emmers
• Bacterie- en schimmelvrij transport
• Optimale vase life van de bloemen
• Representatieve emmers zonder stickers

Wilt u brandschone transportemmers?

Bel ons op +31 (0)773074412, of stuur een e-mail naar sales@limex.nl. We denken graag met u mee.

Waarom Limex?
Limex heeft meer dan 32 jaar ervaring met de reiniging van herbruikbare verpakkingen voor de groenten- en plantensector. In die periode heeft onze kennis van het wasproces niet stilgestaan. Limex weet wat er speelt en kent uw uitdagingen. Onze oplossing is daarom altijd afgestemd op uw specifieke situatie.
Limex bloementransport project
De Limex fustenwasinstallatie is bij verschillende bloemkwekers in gebruik. Tevens is Limex goed vertegenwoordigd in de bloemenlogistiek. Zo draaien de Limex wassers onder andere bij Royal Flora Holland in Aalsmeer, Veiling Rhein Maas in Herongen en bij Plantion in Ede.
FOTOGALERIJ LIMEX BLOEMENEMMERS