Zweedse bosplantproducent tevreden met Limex wasmachine

Zweedse bosplantproducent tevreden met Limex wasmachine

Bergvik Skog Plantor AB is een van de vijf grootste bosplantproducenten in Zweden.Op Nässja plantskola, een van de drie kwekerijen van Bergvik Skog Plantor AB, worden jaarlijks rond de 18 miljoen bosplanten geteeld. Ongeveer 90% van deze planten wordt mechanisch behandeld met een mengsel van lijm en zand als bescherming tegen de dennenkever.

 

Door deze mechanische behandeling ontstond het probleem dat de zaaitrays niet meer goed schoon konden worden gemaakt, om ze opnieuw te kunnen gebruiken.

Limex traywasmachine

In 2017 kocht Nässja plantskola een wasmachine van Limex Machine Exploitatie voor het wassen van de trays die vervuild zijn door de mechanische beschermingsbehandeling

Maar met de nieuwe wasmachine van Limex Machine Exploitatie zijn die problemen opgelost, omdat de Limex-wasmachine al het zand en alle lijm van de trays krijgt, waardoor ze weer helemaal schoon zijn. We gebruiken de Limex-traywasmachine met voorwas (hogedruk) en hoofdwas (heet water).

Schone zaaitrays

De traywasmachine werkt geweldig en dat heeft de totale productie op de kwekerij een enorme boost gegeven, aldus Bergvik. De zaaitrays worden helemaal schoon, waardoor ze steeds weer opnieuw probleemloos kunnen worden ingezet voor de productie.

LEES OOK DEZE NIEUWSBERICHTEN