Limex krattenwasmachine in Tahiti

Limex krattenwasmachine in Tahiti

Limex heeft onlangs een krattenwasmachine geleverd aan Laiterie Sachet, een zuivelverwerkend bedrijf in Tahiti. De wasmachine komt daarmee terecht in een bedrijf dat volop aan de weg timmert in een markt waar voldoen aan steeds strengere hygiëne-eisen logisch en noodzakelijk is.

Duurzame zuivelproductie

Laiterie Sachet is het belangrijkste zuivelproducerende bedrijf in Frans-Polynesië, een eilandengroep in de Stille Oceaan. Het bedrijf, opgericht in 1942, produceerde het afgelopen jaar bijna 750 000 liter verse melk. Naast diverse investeringen in de productie heeft Sachet met de steun van ADEME stappen ondernomen om haar CO2 uitstoot en afvalstroom drastisch te verminderen. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de inzet van zonnecollectoren voor het opwarmen van het gebruikte water en ook de actievere inzet van herbruikbare verpakkingsmaterialen.
De Limex krattenwasmachine past in de duurzame strategie van Sachet alsook in de almaar strenger wordende hygiëne-eisen in de zuivelindustrie. De door Limex ontwikkelde machine voldoet aan deze eisen en is zodoende een aanwinst voor het bedrijf uit Tahiti. Het water van de hoofdwas wordt verwarmd middels een warmtewisselaar in de tank. Dit water wordt hergebruikt. Het mag duidelijk zijn dat dit een enorme besparing op het waterverbruik is vergeleken met het handmatig schoonspuiten van kratten.

Bezoek minister van overzeese landdelen

In februari bezocht de Franse minister van Overzeese Landdelen, George Pau-Langevin, de fabriek in Tahiti. De minister wilde uit eerste hand ontdekken hoe Sachet zich ontwikkelt. Na een rondleiding door directeur Xavier Fondecave liet de minister weten verder te willen investeren in de toekomst van het bedrijf, dat met haar tijd meegaat en haar waarde ook buiten de lokale markt bewijst, aldus de minister.
Klik hier voor een artikel over het bezoek (Frans)

Een mondiale markt voor wasmachines

De samenwerking met Sachet is een voorbeeld van de mondiale markt waarin Limex opereert en toont aan dat Limex de duurzame oplossingen kan bieden voor verschillende industrieën.

LEES OOK DEZE NIEUWSBERICHTEN